Εξετάζεται το να χρησιμοποιηθούν τα Ολυμπιακά ακίνητα για τη φιλοξενία των μεταναστών

Μετά από 11 χρόνια βρέθηκε η λύση για το πως θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του 2004

​Την ώρα που η εισροή μεταναστών συνεχίζεται… αναζητούνται χώροι και δομές που θα μπορέσουν να τους φιλοξενήσουν. Ανάμεσα σε αυτούς τους χώρους που εξετάζονται είναι και τα ανεκμετάλλευτα Ολυμπιακά ακίνητα. Μετά από 11 χρόνια βρέθηκε η λύση για το πως θα αξιοποιηθούν οι εγκαταστάσεις του 2004.

Ανεκμετάλλευτες ολυμπιακές εγκαταστάσεις θεωρούνται το κωπηλατοδρόμιο στο Μαραθώνα, οπότε οι μετανάστες αφού λιαστούν θα μπορούν και να δροσιστούν. Την ίδια στιγμή, ανεκμετάλλευτη εγκατάσταση είναι και το κλειστό του μπάσκετ στο Ελληνικό.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασια Χριστοδουλοπούλου συναντήθηκε για το θέμα με τον δήμαρχο της Αθήνας , Γ. Καμίνη.

Στόχος είναι να βρεθεί λύση για τη στέγαση των μεταναστών με προτεραιότητα στις οικογένειες που έχουν παιδιά.

Ο Γιώργος Καμίνης έχει ήδη αποδεχθεί τη λειτουργία χώρων διαμονής των μεταναστών στα όρια της πόλης του και μάλιστα πρότεινε να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα, κατασκηνώσεις αξιωματικών αλλά και ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο.

Ο δήμος της Αθήνας έχει καταγράψει 1.800 άδεια κτίρια στην πόλη και πρότεινε όσα πληρούν βασικές προϋποθέσεις να μισθωθούν από την πολιτεία μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε να εξυπηρετήσουν τη στέγαση των μεταναστών.

Μέχρι την εξεύρεση λύσης πάντως οι μετανάστες συνεχίζουν να λιάζονται, όπως είπε και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασια Χριστοδουλοπούλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top