Οι πρωταγωνιστές του Αιγαίου που σώζουν ζωές (βίντεο)

Ανάμεσα στους μετανάστες υπάρχουν και πολλά παιδιά

Οι πρωταγωνιστές του Αιγαίου που σώζουν ζωές (βίντεο)

​Στο βίντεο βλέπετε, ένα από τα τελευταία περιστατικά έρευνας και διάσωσης στα ανοιχτά της Μυτιλήνης. Στο ντοκουμέντο της διάσωσης των δεκάδων μεταναστών έλαβε μέρος και το πλήρωμα του σκάφους «Ρω».

Δύσκολες συνθήκες όπως φαίνεται και στο βίντεο, αλλά ακόμη πιο δύσκολο να ξεχάσει ο αξιωματικός του λιμενικού, πατέρας ο ίδιος ενός βρέφους, όταν σώζει από βέβαιο πνιγμό μικρά παιδιά.

«Είχαμε πάλι σκίσιμο λέμβου με 50 άτομα , μέσα στα οποία ήταν δέκα παιδιά , μαζί και νεογέννητο μωρό με την μητέρα του. Είναι εικόνες που σε σημαδεύουν. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά, τα καταφέραμε. Υπάρχει κόπωση, αλλά αυτό, αυτό βέβαια δεν μειώνει τη θέλησή μας να προσφέρουμε και να βοηθήσουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα», είπε στο Star ο Υποπλοίαρχος- κυβερνήτης πλοίου ανοιχτής θαλάσσης, Χρήστος Ιωάννου.

Το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης «Ρω» είναι ένα από τα τρία που διαθέτει το λιμενικό. Έχει πλήρωμα 30 ατόμων και μήκος 60 μέτρα. Επέστρεψε πριν από λίγες ημέρες από το Βορειοανατολικό Αιγαίο όπου βρισκόταν σε πολυήμερη αποστολή.

Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος. Η άλλη βρίσκεται στα Τουρκικά παράλια όπου οι Τούρκοι δουλέμποροι ανενόχλητοι, «ψαρεύουν» στην κυριολεξία θύματα. Κάποιοι μάλιστα φανερώνουν την ιδιότητά τους με περίσσιο θράσος, όπως ο συγκεκριμένος που όπως βλέπετε στο προφίλ του στο Facebook δηλώνει ως εργασία μαυραγορίτης.

«Για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ανακοινώνεται αναχώρηση από Κωνσταντινούπολη στο ελληνικό νησί της Μυτιλήνης την Δευτέρα. Μόνο 27 άτομα για το κατάστρωμα. Ποσό ανά άτομο 1.000 δολάρια. Μπορείτε να εξασφαλίσετε την κράτηση μέχρι την αναχώρηση του πλοίου. Για όσους ενδιαφέρονται για το ταξίδι επικοινωνήστε», γράφει στο Facebook.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top