Νεογέννητα παιδιά ανάμεσα στους διασωθέντες μετανάστες στη Μυτιλήνη

Οι εικόνες είναι γροθιά στο στομάχι

Νεογένν��τα παιδιά ανάμεσα στους διασωθέντες μετανάστες στη Μυτιλήνη

​Οι εικόνες σοκάρουν. Ανήλικα παιδιά και νεογέννητα βρέφη είναι μερικά από τα 130 άτομα που διέσωσε το λιμενικό σήμερα το πρωί στις ακτές της Λέσβου. Οι διασώστες τυλίγουν με ειδικά καλύμματα για το κρύο τα παιδάκια που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους. Αφού τους δώσουν τροφή και πρώτες βοήθειες τα βάζουν στο ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθούν στο νοσοκομείο προληπτικά.

«Από την ώρα που διασωθήκαν από εκείνη τη στιγμή τους διαχειρίζεται το λιμενικό. Συνήθως πηγαίνουν στο κέντρο. Τώρα αν υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο επί παραδείγματι κάποια θα πάνε στο νοσοκομείο» ανέφερε στο Star ο Σπύρος Γαληνός, δήμαρχος Μυτιλήνης.

Ενενήντα από τους μετανάστες διασωθήκαν στην περιοχή του Μόλυβου στη Λέσβο και οι υπόλοιποι στην περιοχή της Kρατήγου νοτιοανατολικά του νησιού. Πρόκειται για μια περιοχή που είναι από τις πιο ευάλωτες σε εισροή μεταναστών. Μια άλλη περιοχή που πολιορκείται καθημερινά είναι η Σκάλα Συκαμινιάς βόρεια του νησιού που είναι και το πιο κοντινό σημείο στην Τουρκία.

«Όλη η ακτή από την πλευρά της Τουρκίας δέχεται επισκέψεις. Υπάρχουν θαυμάσιες ακτές στη Λέσβο, οπότε τις προσεγγίζει κάποιος με ευκολία. Νομίζω ότι επιλέγουν κάποιες περιοχές προκειμένου να είναι κοντά στο κέντρο υποδοχής» προσθέτει ο κύριος Σπύρος Γαληνός.Τα κέντρα υποδοχής στα νησιά, κινδυνεύουν καθημερινά να γεμίσουν.

Υπολογίζουν στις ομάδες μεταναστών που φεύγουν από τα νησιά για την Αθήνα, ώστε να αδειάσουν προσωρινά μέχρι να έρθουν οι επόμενοι. Το πρωί έφυγαν 350 μετανάστες από τη Μυτιλήνη με προορισμό την Αθήνα και έτσι θα χωρέσουν οι σημερινοί διασωθέντες στο μέχρι πρότινος πλήρες κέντρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top