Φυλάκιση 30 ετών και πρόστιμο 350 χιλιάδων ευρώ σε δουλεμπόρους που χτυπούσαν μετανάστες

Ανάμεσα τους ήταν και ένα παιδί

Φυλάκιση 30 ετών και πρόστιμο 350 χιλιάδων ευρώ σε δουλεμπόρους που χτυπούσαν μετανάστες

Την ποινή κάθειρξης 30 ετών και 6 μηνών και τη χρηματική ποινή των 350.000 ευρώ που επιβλήθηκε σε δουλεμπόρους, επικύρωσε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου!

Μια απόφαση, η οποία περιγράφει τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες 32 λαθρομετανάστες- ανάμεσα τους κι ένα παιδί- μεταφέρθηκαν στοιβαγμένοι στην αποθήκη ενός κλεμμένου ιστιοφόρου, από την Τουρκία στην Ελλάδα έναντι αμοιβής από 5.000 έως 12.000 δολάρια το «κεφάλι».

Οι δουλέμποροι δεν δίστασαν να χτυπήσουν βάναυσα κάποιους λαθρομετανάστες, όταν αυτοί βγήκαν από την αποθήκη για πέντε λεπτά ώστε να αναπνεύσουν και μετά αρνήθηκαν να μπουν πάλι μέσα και να στοιβαχτούν μαζί με τους άλλους!

Οι δουλέμποροι ήταν τρεις αλλά συνελήφθησαν οι δύο, καθώς ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει. Από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας καταδικάστηκαν για: α) παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών από τα σημεία εισόδου στην ελληνική επικράτεια, κατ` επάγγελμα, με την επιβαρυντική περίσταση ότι από της πράξη αυτή μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, και β) της συμμορίας, σε συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή 350.000 ευρώ.

Όμως ο ένας από τους καταδικασθέντες άσκησε αναίρε��η κατά της απόφασης του Εφετείου, την οποία ο Άρειος Πάγος απέρριψε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top