Ο γιος Τεμπονέρα «ξεσπά» για τον δολοφόνο του πατέρα του- Η «απάντηση» σε Μπακογιάννη

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κόκκινα και μπλε νεκροταφεία» τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Ο γιος Τεμπονέρα «ξεσπά» για τον δολοφόνο του πατέρα του- Η «απάντηση» σε Μπακογιάννη
Έμμεση απάντηση στον Κ. Μπακογιάννη με αφορμή την έκταση που πήρε το θέμα με την διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού έδωσε ο γιος του δολοφονηθέντος καθηγητή, Ν. Τεμπονέρα, Διονύσης, ο οποίος κατηγόρησε την Δεξιά για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του πατέρα του.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας το βράδυ της Τετάρτης, μετά τον χαμό που ξέσπασε και στην Βουλή για το ίδιο ζήτημα μέσω ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τόνισε ότι ο δολοφόνος του πατέρα του, Γιάννης Καλαμπόκας, ενώ είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη, αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά, ενώ στη δίκη του τον είχαν υπερασπιστεί τρεις δικηγόροι-πρωτοκλασάτα στελέχη της Δεξιάς.

Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Ας μιλήσουμε για τη Δεξιά λοιπόν. Αυτή που όχι μόνο μιλά με τους δολοφόνους αλλά για αυτή που τους ενίσχυσε και υλικά και ηθικά και πολιτικά. Να θυμίσουμε στους ευερέθιστους γόνους της δεξιάς ότι ο δολοφόνος του καθηγητή Ν. Τεμπονέρα, ο Γιάννης Καλαμπόκας, δικάστηκε στο Βόλο έχοντας ως συνηγόρους υπεράσπισής του τρία κορυφαία ονόματα του τότε νομικού κόσμου, όλους προερχόμενους πολιτικά από το χώρο του κόμματος της Ν.Δ. και συγκεκριμένα τους Απόστολο Ανδρεουλάκο, Κώστα Κωνσταντινίδη (καθηγητής Ποινικού Δικαίου, γνωστός από τη δίκη για το Σκάνδαλο Κοσκωτά όπου συμμετείχε σαν δημόσιος κατήγορος) και Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλο (πρώην πρόεδρος του ΔΣΑ) καταδικάστηκε πρωτόδικα για φόνο εκ προμελέτης σε ισόβια δεσμά (απόφαση 22-24/93 ΜΟΔ Βόλου), ενώ αργότερα η ποινή του μειώθηκε σε 17 χρόνια και 3 μήνες (απόφαση 59/94 ΜΟΕ Λάρισας). Αποφυλακίστηκε 7 χρόνια μετά την φυλάκισή του. Σήμερα εργάζεται ως προϊστάμενος της Εθνικής τράπεζας σε παράρτημα του Βόλου.
Δικό τους το αίμα, δική τους και η ενοχή! Θα είναι ΠΑΝΤΑ εκεί να θυμίζει στους φασίστες ότι η Αριστερά απολογείται μόνο στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο!»

temponeras-dionisis.jpg


Η τοποθέτηση του Κ. Μπακογιάννη

Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης, ο γιος του δολοφονημένου από την 17 Νοέμβρη Παύλου Μπακογιάννη και περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας τόνισε ότι δεν μπορούμε να επιστρέφουμε στη δεκαετία του '80 όπου υπήρχαν μπλε και πράσινα καφενεία.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μέσα από την πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε: «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κόκκινα και μπλε νεκροταφεία» και πρόσθεσε: «είναι αποκρουστικό να μιλάμε για «δικούς μας» και «δικούς τους» νεκρούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top