ΕΚΚΛΗΣΗ Δημάρχου Κω:Να εγκατασταθεί στο νησί ένα από τα σύγχρονα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού

''Οι μετανάστες φτάνουν ανεξέλεγκτα''

ΕΚΚΛΗΣΗ Δημάρχου Κω:Να εγκατασταθεί στο νησί ένα από τα σύγχρονα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού

​Με επιστολή που απέστειλε προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Γιώργο Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αθανάσιο Αθανασόπουλο, ο Δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης ζητά να εγκατασταθεί στην Κω το ένα από τα 6 σύγχρονα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Ο κ. Κυρίτσης επισημαίνει ότι η αίσθηση που υπάρχει στους πολίτες , μετά τις μαζικές αφίξεις παράνομων μεταναστών, είναι ότι τα θαλάσσια σύνορά μας είναι ανοχύρωτα. Παράλληλα, τονίζει ότι οι δυνάμεις της Frontex είναι απούσες από την περιοχή με αποτέλεσμα οι δουλέμποροι να δρουν ανενόχλητοι.

Ο Δήμαρχος της Κω ζητά το ένα περιπολικό σκάφος μήκους 25 μέτρων, από τα 6 σύγχρονα που προμηθεύεται το Λιμενικό Σώμα, να εγκατασταθεί στην Κω και να διατεθεί για τις ανάγκες φρούρησης και προστασίας των θαλάσσιων συνόρων μας αλλά και την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης.

Τέλος, αναφέρει ότι έχει ήδη παραληφθεί από το Λιμενικό Σώμα το πρώτο από τα 6 νέα και σύγχρονα αυτά περιπολικά σκάφη και οι ανάγκες επιβάλλουν να καλύψει το κενό ασφαλείας που υπάρχει στη θαλάσσια περιοχή της Κω.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top