Αντιβίωση χωρίς ιατρική συνταγή πήρε ο 44χρονος που νοσηλεύτηκε με φαρυγγίτιδα και πέθανε

Αυτό ισχυρίζεται με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

​Χωρίς ιατρική συνταγή ήταν η αντιβίωση που πήρε ο 44χρονος από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος ανήμερα του Πάσχα, εισήχθη στο νοσοκομείο με συμπτώματα φαρυγγίτιδας και δύο ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείου μετά από επιπλοκή της λοίμωξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης ο ασθενής «πήγε στο φαρμακείο και πήρε αντιβίωση, χωρίς ιατρική συνταγή».

Με αφορμή το περιστατικό ο ΙΣΑ ζητά από τον υπουργό Υγείας «να ρυθμιστούν νομοθετικά οι ποινές που θα αφορούν στη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή» επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του «κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή».

ιατρικη συνταγη.jpg
Η επιστολή προς τον Παναγιώτη Κουρουμπλή έχει ως εξής:

Επ´ αφορμής περιστατικού, που γνωστοποιήθηκε από τα ΜΜΕ για 44χρονο ασθενή με συμπτώματα φαρυγγίτιδας, ο οποίος πήγε στο φαρμακείο και πήρε αντιβίωση, χωρίς ιατρική συνταγή με αποτέλεσμα μετά από 4 ημέρες να εισαχθεί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Βενιζελείου, εν συνεχεία διασωληνωμένος να μεταφερθεί από τους ιατρούς του Νοσοκομείου στην εντατική, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε τα κάτωθι:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει από καιρού επισημάνει την πάγια θέση του ότι "κανένα φάρμακο δεν πρέπει να δίδεται χωρίς ιατρική συνταγή". Πρέπει λοιπόν άμεσα να ρυθμιστούν νομοθετικά οι ποινές που θα αφορούν στη χορήγηση φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα , διότι δεν πρέπει να κλάψουμε άλλα θύματα από αυτή την αλόγιστη κατάσταση. Εν έτη 2015 είναι τραγικό να πεθαίνουν κατ' αυτό τον τρόπο ασθενείς, ενώ ο ιατρός θα μπορούσε να είχε χορηγήσει την ενδεδειγμένη θεραπεία σώζοντας τον ασθενή.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας θεωρούμε ότι άμεσα θα δώσετε λύση στην επικίνδυνη αυτή κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top