Πονοκέφαλος η παράνομη είσοδος των μεταναστών:Στη Μυτιλήνη περισσότεροι από 582 μέσα σε 4 μέρες

Κάθε απόγευμα αναχωρούν για τον Πειραιά

Πονοκέφαλος η παράνομη είσοδος των μεταναστών:Στη Μυτιλήνη περισσότεροι από 582 μέσα σε 4 μέρες

Σε σοβαρό θέμα για την Ελλάδα εξελίσσεται η παράνομη είσοδος μεταναστών στη χώρα, με την κυβέρνηση να πραγματοποιεί αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη!

Πάντως, οι αριθμοί συνεχίζουν να απογοητεύουν μιας και, τις τελευταίες πέντε μέρες στη Μυτιλήνη, από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, αποβιβάσθηκαν στο νησί 497 μετανάστες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Σύριοι.

Την Τρίτη, έως και τις 11:00 είχαν καταμετρηθεί και συγκεντρωθεί άλλα 85 άτομα. Οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες συγκεντρώνονται στο περίκλειστο τμήμα του λιμανιού της Μυτιλήνης και από εκεί διοχετεύονται στο παλιό στρατόπεδο της Μόριας, όπου λειτουργεί το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.

Εκεί καταγράφονται και με ρυθμούς της τάξης των 120 με 150 τη μέρα, αφήνονται ελεύθεροι στο λιμάνι της Μυτιλήνης από όπου και με το πλοίο της γραμμής αναχωρούν κάθε απόγευμα για τον Πειραιά.

Πάντως, δραματική είναι η κατάσταση και στο αστυνομικό τμήμα της Κω που έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» μεταναστών, καθώς τους τελευταίους μήνες, μόνο στο νησί της Δωδεκανήσου έχουν φτάσει 3.900 λαθρομετανάστες. Η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι μόλις 10 άτομα και φιλοξενούνται καθημερινά πάνω από 200 λαθρομετανάστες.

Να σημειωθεί ότι η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τ. Χριστοδουλοπούλου, δήλωσε στην εκπομπή Live U του Star πως μέσα στο 2015 εκτιμάται ότι θα φτάσουν στην Ελλάδα έως 100.000 πρόσφυγες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top