Πως υπάλληλος της ΔΕΗ προσπάθησε να σώσει τους δυο νέους που κεραυνοβολήθηκαν στη Μεσσηνία

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα

Πως υπάλληλος της ΔΕΗ προσπάθησε να σώσει τους δυο νέους που κεραυνοβολήθηκαν στη Μεσσηνία

​Στο πένθος έχει βυθιστεί από χθες η Μεσσηνία, μετά την απίστευτη τραγωδία που χτύπησε την κοινότητα Άνω Άμφεια.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr δυο νεαροί φίλοι 23 και 26 ετών έχασαν την ζωή τους από ηλεκτροπληξία, όταν το αυτοσχέδιο βαρελότο που πέταξαν από την αυλή του σχολείου και είχαν δέσει με καλώδιο, έπεσε στα σύρματα της ΔΕΗ.

Μέσα από τα καλώδιο πέρασαν χιλιάδες βολτ με αποτέλεσμα ο νεαρός που το κρατούσε να κεραυνοβοληθεί, χάνοντας ακαριαία την ζωή του.

Η τραγωδία όμως δεν σταμάτησε εκεί. Όταν ο φίλος του προσπάθησε να τον βοηθήσει, χτυπήθηκε και εκείνος από το ρεύμα υψηλής τάσης, αφού οι ειδικοί αναφέρουν πως τόσες χιλιάδες βολτ μπορούν να «σκοτώσουν» όποιον βρεθεί σε απόσταση δυο μέτρων!

Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία του Γιάννη Γεωργακίλα, υπάλληλου της ΔΕΗ, ο οποίος ήταν παρών στην τραγωδία και προσπάθησε να βοηθήσει τους δυο νέους:

«Τους απομάκρυνα όλους πάνω από τα παιδιά και από την περίφραξη. Πήρα μια σανίδα για να μεταφέρω στην άκρη το καλώδιο και τους είπα να μην πλησιάσουν καθόλου την περίφραξη. Προσπάθησα να τους κάνω μαλάξεις και έβαλα ένα άλλο παιδί να τους κάνει τεχνητή αναπνοή. Στην αρχή είχαν και οι δυο σφυγμό. Ο ένας είχε βρόγχο και ο άλλος είχε σφυγμό. Προσπαθήσαμε να τους επαναφέρουμε μέχρι να έρθει ασθενοφόρο».

Το ακόμα πιο σοκαριστικό όμως, είναι πως εκείνη τ��ν ώρα στην αυλή του σχολείου υπήρχαν παιδιά, και είναι καθαρά θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top