ΔΕΙΤΕ: «Πήζουν» οι εθνικές οδοί - Το απόγευμα η άρση του απαγορευτικού στα λιμάνια

Για την έξοδο των εκδρομέων

ΔΕΙΤΕ: «Πήζουν» οι εθνικές οδοί - Το απόγευμα η άρση του απαγορευτικού στα λιμάνια

​Με κάθε τρόπο και κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι Αθηναίοι, για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Όπως σας ενημέρωσε και νωρίτερα το star.gr, η κίνηση στις εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με τους οδηγούς να ταλαιπωρούνται μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία από την Τροχαία, από τα διόδια της Ελευσίνας έχουν περάσει 16.500 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών έχουν περάσει 20.200 οχήματα. Από τα στοιχεία της Τροχαίας φέτος τη Μ.Πέμπτη πέρασαν από την Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου 77.640 οχήματα, ενώ πέρυσι την ίδια ημέρα είχαν περάσει 76.391 οχήματα. Από την Αθηνών - Λαμίας φέτος τη Μ.Πέμπτη πέρασαν 52.872 οχήματα, ενώ πέρυσι πέρασαν 53.547 οχήματα.

Παράλληλα, το απαγορευτικού απόπλου συνεχίζει να είναι σε ισχύ, μέχρι στιγμής. Ωστόσο, από το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, φαίνεται πως τα πλοία θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα δρομολόγια τους.

Συγκεκριμένα, άρση του απαγορευτικού αναμένεται για τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου από τις 19:00 και για το υπόλοιπο Αιγαίο από τις 22:00.

Από το λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων «Κνωσός Παλλάς» για Ηράκλειο και «Κρήτη ΙΙ» για Χανιά, θα αναχωρήσουν μετά τις 21:00.

Επίσης το «Blue star 2» για Ρόδο, Κω, Θήρα στις 22:30, ενώ το «Blue star Patmos» για Μυτιλήνη Χίο και «Blue star Νaxos» για Κατάπολα, Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Νάξο, Πάρο, Σύρο στις 22:00.

Από το λιμάνι της Ραφήνας τα δρομολόγια των πλοίων για Μαρμάρι γίνονται κανονικά ενώ για τις Κυκλάδες τα πλοία θα αναχωρήσουν μετά τις 18:30 το απόγευμα. Για το λιμάνι στο Λαύριο το απαγορευτικό θα είναι σε ισχύ έως τις 18:00.

Πάντως, το λιμενικό σώμα συστήνει στους επιβάτες πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις δρομολογίων.

Όσον αφορά τον καιρό, οι μετε��ρολόγοι μας διαβεβαιώνουν ότι θα ψήσουμε τον οβελία με ήλιο και ανεβασμένες θερμοκρασίες!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top