Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Πάσχα- Από πότε έρχεται… η απόψυξη!

Η πρόγνωση από τον ​μετεωρολόγο Μανώλη Αναδρανιστάκη

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο του Πάσχα- Από πότε έρχεται… η απόψυξη!

​Ο μετεωρολόγος Μανώλης Αναδρανιστάκης μας ενημερώνει για την πρόγνωση του καιρού τις ημέρες του Πάσχα. Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα πλήττει τη χώρα μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση, ενώ ηλιόλουστη θα είναι η μέρα την Κυριακή του Πάσχα.

Μεγάλη Παρασκευή: Οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας και η ένταση τους θα φτάνει τα 8 με 9 μποφόρ. Από το βράδυ και μετά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι βροχές θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο Σάββατο: Ο καιρός βελτιώνεται για τα καλά. Σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις κα τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8-9 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Η άνοιξη θα έρθει… την Κυριακή του Πάσχα, ενώ θα υπ��ρχουν μόνο λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως 6 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν άνοδο και θα φτάσουν στη Δυτική Ελλάδα τους 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 20 με 21 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top