ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ κατάσταση στο αστυνομικό τμήμα της Κω που έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» μεταναστών!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ κα��άσταση στο αστυνομικό τμήμα της Κω που έχει μετατραπεί σε «αποθήκη» μεταναστών!

​Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο δήμαρχος Κω, επισημαίνοντας σε αυστηρό ύφος ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί και να επιτρέψει να μετατρέψουν το νησί σε αποθήκη ψυχών.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας να δοθεί διαβατήριο στους μετανάστες, ενώ την ίδια ώρα περισσότεροι από 150 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν στην ακριτική Γαύδο.

Μετανάστες έχουν καταλάβει στην κυριολεξία το αστυνομικό τμήμα της Κω. Τους τελευταίους μήνες, μόνο στο νησί της Δωδεκανήσου έχουν φτάσει 3.900 λαθρομετανάστες. Η χωρητικότητα των κρατητηρίων είναι μόλις 10 άτομα και φιλοξενούνται καθημερινά πάνω από 200 λαθρομετανάστες.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βόρειας Δωδεκανήσου ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Η κατάσταση είναι δραματική, κοιμούνται στους διαδρόμους, στις αυλές των αστυνομικών τμημάτων, εξυπηρετούνται όλοι από μία τουαλέτα του προσωπικού. Ζούμε τριτοκοσμικές καταστάσεις, με σοβαρότατο κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών».

Με επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο δήμαρχος του νησιού επισημαίνει ότι η εικόνα ενός τουριστικού προορισμού όπως η Κως, επιχειρείται να αλλοιωθεί και μετατρέπεται σταδιακά σε στρατόπεδο παράνομων μεταναστών.

Την ίδια στιγμή, περισσότεροι από 150 μετανάστες αφέθηκαν τα ξημερώματα στην περιοχή τρυπητή της Γαύδου. Οι 60 κάτοικοι του νησιού, τους πρόσφεραν στέγη και ρούχα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αλλά δεν έχουν την δυνατότητα φιλοξενίας.

Τα γυναικόπαιδα θα μείνουν πρόχειρα στην αίθουσα του σχολείου, ενώ όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν θα μεταφερθούν στα Χανιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top