��εν έχουν ιερέα για να κάνουν Ανάσταση στο Χόρτο Μαγνησίας!

Λύση για τους 500 πιστούς αναζητούν τοπικοί φορείς

Δεν έχουν ιερέα για να κάνουν Ανάσταση στο Χόρτο Μαγνησίας!

​Ένα ιερέα για να κάνουν Ανάσταση 500 περίπου πιστοί στην εκκλησία της Παναγίτσας, στο Χόρτο Μαγνησίας, ψάχνουν τοπικοί φορείς στο Χόρτο καθώς μέχρι και χθες δεν υπήρχε στη διάθεση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος ιερέας για να καλύψει τις ανάγκες εκκλησιασμού των κατοίκων στο μοναδικό Ιερό Ναό της περιοχής.

780-F.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, φορείς της τοπικής κοινότητας στο Χόρτο, αναζητούν και εναλλακτικές λύσεις, όπως η διάθεση στρατιωτικού ιερέα από Μονάδα της περιοχής με την προσωρινή μετακίνηση να απαιτεί την έγκριση της Ι.Μ. Δημητριάδος.

787-F.jpg
Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ. Δημητριάδος, Αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαϊωάννου, δήλωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καλυφθεί το κενό στο Χόρτο και να τελεστούν χωρίς πρόβλημα οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

788-F (1).jpg
«Την περίοδο του Πάσχα, δημιουργούνται έκτακτες ανάγκες καθώς λειτουργούν Ιεροί Ναοί σε παραθεριστικούς οικισμούς ή εξωκλήσια που συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό πιστών. Συνολικά στην περιφέρεια της Ι. Μητροπόλεώς μας, δημιουργούνται περίπου 25-30 κενά. Μπορούμε να πούμε ότι όλα τα κενά έχουν καλυφθεί, καθώς ιερείς από μεγάλες Ενορίες όπου υπηρετούν 3-4 κληρικοί, μετακινούνται προσωρινά σε περιφερειακούς Ιερούς Ναούς ή Ιερές Μονές.

789-F.jpg
Σε όλες τις περιπτώσεις που μας ζητήθηκε να καλύψουμε κενό, τα καταφέραμε. Με το Χόρτο, υπάρχει πράγματι ένα θέμα κι ελπίζω πως θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα σε θετική κατεύθυνση. Ολες οι Ακολουθίες θα τελεστούν σε κανονικούς χρόνους όπως και εκείνη της Αναστάσεως εκτός από το Κοιμητήριο Κούκος (Ι.Ν. Αγ. Λαζάρου), όπου κατά παράδοση, τελείται νωρίτερα από τους υπόλοιπους Ιερούς Ναούς» δήλωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top