Κρήτη: Ζευγάρι Γερμανών παρέδωσε το ποσό που του αναλογεί από το "κατοχικό δάνειο"

Έχουν συγκινήσει την τοπική κοινωνία

Συγκίνηση έχει προκαλέσει στο Δήμο Φαιστού ένα ζευγάρι Γερμανών που ακολουθώντας το παράδειγμα συμπατριωτών του, προσέφερε στην τοπική κοινότητα των Πιτσιδίων το ποσό των 300 ευρώ ως συμβολική πράξη ανάδειξης της υποχρέωσης της Γερμανίας να προχωρήσει στην αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Ο λόγος για τους Ιllο Mechlinski-Gerwin και Gerhard Gerwinn, οι οποίοι όπως λένε σε συνέντευξή τους, «ερχόμαστε πάνω από 30 χρόνια στα Πιτσίδια και δεν απολαµβάνουµε µόνο την πανέµορφη φύση, αλλά και την εξαιρετική φιλοξενία των κατοίκων των Πιτσιδίων προς τους Γερµανούς, παρ όλο το απίστευτο παρελθόν της Γερµανίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη. Για αυτό έδωσε ο καθένας µας 150 € δηλαδή 300 € για υποστήριξη των άπορων κατοίκων των Πιτσιδίων».

Οι ίδιοι τονίζουν πως διάβασαν στο γερμανικό περιοδικό “Spiegel”για τον Ludwig Ζaccharo και την Nina Lange οι οποίοι θεωρούν ότι πρώτα πρέπει να πληρώσει η Γερμανία το χρέος της απέναντι στην Ελλάδα και μετά να απαιτήσει από την Ελλάδα να εξοφλήσει το χρέος της προς την Ε.Ε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Η ιδέα µας άρεσε τόσο πολύ και αποφασίσαµε να κάνουµε κάτι παρόµοιο. Δεν µας ενδιαφέρει το ακριβές ποσό και τα νούµερα, αλλά ο συµβολικός χαρακτήρας της προσωπικής υποχρέωσης για τις πολεµικές αποζηµιώσεις.

Θέλουµε, όπως ο L.Z και 11 N.L. να δείξουµε ότι η Γερµανία ακόµα και µετά από 70 χρόνια µετά τον πόλεµο, δεν πρέπει να αποφύγει να πληρώσει το δάνειο. Στον Τύπο διαβάσαµε, ότι το κατοχικό δάνειο του 1942 έχει τώρα µια αξία (µε τόκου κτλ) ανάµεσα σε 8.000.000.000 € και 12.000.000.000€. Αν υποθέσουµε ότι η Γερµανία έχει περίπου 82.000.000 κατοίκους και το κατοχικό δάνειο έχει αξία 12.000.000.000 €, τότε θα πρέπει να δώσει ο κάθε πολίτης περίπου 150 €»....

gerapoz2.jpg

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top