Σε μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα της ασφάλειας!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Πολύς λόγος έχει γίνει τους τελευταίους δυο μήνες για την στάση της αστυνομίας σε διάφορα περιστατικά στο κέντρο της Αθήνας. Πως διαχειρίστηκε πορείες, επεισόδια ακόμα και καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων. Οι Σκουριές μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, ενώ η Κως βούλιαξε από παράνομους μετανάστες που συνωστίζονται έξω από το αστυνομικό τμήμα για να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί.

Είναι μόνο μερικά περιστατικά που έχουν συμβεί το τελευταίο δίμηνο στην Ελλάδα και προκαλούν προβληματισμό.

Μόνο πρωταπριλιάτικο ψέμα δεν ήταν η πρωτοφανής εισβολή αντιεξουσιαστών στη Βουλή την πρώτη Απριλίου χωρίς μάλιστα να συναντήσουν κανένα εμπόδιο.

Άνοιξαν πανό, φώναξαν τα συνθήματα τους, πέταξαν φέιγ βολάν και στη συνέχεια αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Τότε οι αστυνομικοί συνέλαβαν 20 άτομα που λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα.

Ακόμα, τα θαλάσσια σύνο��ά μας μοιάζουν να είναι διάτρητα. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία του αρχηγείου του λιμενικού σώματος. Το πρώτο τρίμηνο του 2015 εντοπίστηκαν 10.445 παράνομοι μετανάστες, και από αυτούς μόνο τον Μάρτιο εντοπίστηκαν 6.948, ενώ όλο το 2014 είχαν εντοπιστεί 34.442.

Δύο ημέρες πριν, στις 30 Μαρτίου, στο κέντρο της Αθήνας μια άλλη ομάδα αντιεξουσιαστών έκανε κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νεαροί ανέβηκαν στην οροφή, άπλωσαν πανό και από τότε παραμένουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Η αστυνομία που είχε κυκλώσει το ίδρυμα, περνούσε χειροπέδες σε όσου έβγαιναν από αυτό, χωρίς να έχει επέμβει μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχει προηγούμενο σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, αλλά και σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου, να αφήνεται σε κατάληψη και εγκατάλειψη ένα κεντρικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο για τόσες ημέρες.

Η πρώτη όμως και ταυτόχρονα... διαφορετική συνάντηση διαδηλωτών και αστυνομικών ήταν στις 31 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου.

Τότε οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα προς τις... κλούβες καθώς αστυνομικοί δεν υπήρχαν. Είχαν τοποθετηθεί πίσω από τα οχήματα για να μην προκαλούν και έτσι οι συγκεντρωμένοι έγραψαν συνθήματα σε κλούβα πριν αποχωρήσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top