Με τη βοήθεια FBI και Europol συνελήφθησαν Έλληνες για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων!

Διατηρούσαν ιστοσελίδα ένας 35χρονος κι ένας 27χρονος

Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων υπήρχε σε ιστοσελίδα, την οποία διατηρούσαν δύο Έλληνες. Ο 35χρονος και ο 27χρονος συνελήφθησαν σε Αττική και Πειραιά για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, μετά από έρευνες της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με τη Europol και το FBI.

Συγκεκριμένα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από επικοινωνία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Εθνική Μονάδα Europol. Σύμφωνα με αυτήν, η Europol, σε συνεργασία με τις Αμερικανικές Αρχές (FBI), διεξήγαγε στοχευμένη επιχείρηση σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου που βρίσκεται στο εξωτερικό, στην οποία υπήρχε υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων. Όπως προέκυψε, στην υπόθεση εμπλέκονταν Έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Για το λόγο αυτό, ακολούθησε συνεργασία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τις Αμερικανικές Αρχές (FBI), προκειμένου να διακριβωθούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενεργήθηκε ψηφιακή έρευνα και ύστερα από άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκαν οι προαναφερόμενοι δράστες, ως διαχειριστές των υπό έρευνα λογαριασμών.

Στα σπίτια των συλληφθέντων σε Αττική και Πειραιά βρέθηκαν σε ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, εκατοντάδες χιλιάδες αρχεία, συνολικού μεγέθους άνω του 1 ΤΒ (Terabyte). Οι δράστες συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία, για το σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Συνολικά κατασχέθηκαν πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ και ένας φορητός Η/Υ (laptop). Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστή��ια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και αναλύσεις.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. Η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών στην επίμαχη ιστοσελίδα ερευνάται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top