Συνελήφθη πρόσωπο- κλειδί για την υπόθεση της Siemens

Πήρε προθεσμία για να ετοιμάσει την απολογία του

Siemens

​Στα χέρια των ελληνικών αρχών βρίσκεται πρόσωπο κλειδί σε μια σειρά από υποθέσεις δωροδοκιών που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για Ελβετό τραπεζίτη, ο οποίος ήταν καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, εδώ και πολύ καιρό για την εμπλοκή του, ως τραπεζικό στέλεχος, σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν μίζες για εξοπλιστικά προγράμματα. Πρόσφατα παραπέμφθηκε να δικαστεί από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens.

Ως τραπεζικό στέλεχος στην Dresden Bank και στη συνέχεια στην BNP PARISBAS εμπλέκεται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ήταν προϊστάμενος ενός επίσης κατηγορούμενου ελληνοελβετού τραπεζικού υπαλλήλου.

Οι αρχές της Ελβετίας είχαν αρνηθεί την έκδοση του στην Ελλάδα, ωστόσο ο τραπεζίτης συνελήφθη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι. Ήδη έχει οδηγηθεί ενώπιον δυο ανακριτών που ερευνούν μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα και έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσει την απολογία του.

Η φυλακή ωστόσο για τον κατηγορούμενο τραπεζίτη είναι μονόδρομος, καθώς αναμένεται να παραμείνει κρατούμενος προκειμένου να καθίσει μαζί με δεκάδες ακόμα κατηγορούμενους στο εδώλιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων για τα "μαύρα" ταμεία της Siemens.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top