ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ​Βροχές, καταιγίδες και… χιόνια-Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: ​Βροχές, καταιγίδες και… χιόνια-Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού

​Βροχές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, μέχρι και… χιόνια προβλέπει για τη Μεγάλη εβδομάδα η ΕΜΥ, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο καιρού και ανέμων που εξέδωσε.

Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Από το απόγευμα οι βροχές σταδιακά θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τη νύχτα πιθανόν στις Κυκλάδες (κυρίως τις ανατολικές). Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρα).

Τη Μεγάλη Τρίτη (7-4-2015) θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βόρειας Θεσσαλίας (υψόμετρο περίπου 600 μέτρα).

Βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται από την Μεγάλη Τετάρτη έως και την Μεγάλη Παρασκευή, με τα φαινόμενα να πλήττουν κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Μέχρι και χιόνια αναμένεται να πέσουν στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 17 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Το Μεγάλο Σάββατο όμως προβλέπεται βελτίωση του καιρού ενώ το σούβλισμα του οβελία θα γίνει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και άνοδο της θερμοκρασίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων της ΕΜΥ:
Νότια Αδριατική: βόρειοι βορειοδυτικοί 7- 8 μποφόρ
Θρακικό ανατολικά: Νότιοι 7- 8 μποφόρ
Κεντρικό Αιγαίο, θάλασσα Σάμου: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 7-8 μποφόρ
Βορειοανατολικό Αιγαίο: Νότιοι 7- 8 μποφόρ
Δυτική Μαύρη θάλασσα: Ανατολικοί ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7- 8 μποφόρ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top