ΟΛΑ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Αναλυτικοί πίνακες για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

​Με στόχο την ένταξη σε μια σχολή στον τόπο διαμονής τους, οι περισσότεροι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ανεβάζουν ταχύτητες για να δώσουν τη μεγάλη μάχη και να περάσουν στο ΑΕΙ ή το ΤΕΙ της αρεσκείας τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ημερησία, φέτος μειώνονται συνολικά κατά 100 οι εισακτέοι σε όλες τις Ιατρικές Σχολές πλην αυτής των Αθηνών, ενώ μείωση κατά 310 εισακτέους θα έχουν οι οικονομικές σχολές.

Όσον αφορά στα τμήματα πληροφορικής, οι εισακτέοι μειώνονται κατά 150 , ενώ στις Νομικές σχολές υπάρχει οριακή μείωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μικρή αύξηση στην Κομοτηνή.

αρχείο λήψης (4).jpg
Ευκολότερη θα είναι σύμφωνα με την εφημερίδα η διεκδίκηση μιας θέσης σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της περιφέρειας που μένουν όμως στα… αζήτητα.

Μεγάλη αύξηση εισακτέων καταγράφεται στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τις θέσεις να αυξάνονται στις 210 από 100 που ήταν το 2014. Ίδια εικόνα και στο ΤΕΙ Κλωστοϋφαντουργών Μηχανικών του ΤΕΙ Πειραιά που αφορά έναν κλάδο που γνωρίζει μεγάλη κρίση και θα δεχθεί φέτος επιπλέον 100 φοιτητές.

αρχείο λήψης (5).jpg

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι θέσεις που θα διατεθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 θα είναι συνολικά 68.345, μειωμένες κατά 1.960 σε σύγκριση με πέρσι.

Aπό την επεξεργασία των στοιχείων του υπουργείου Παιδείας για τους εισακτέους προκύπτει ότι φέτος ανατράπηκε η τάση που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια να αυξάνονται οι θέσεις στις σχολές των θετικών και οικονομικών επιστημών και να μειώνονται στις θεωρητικές.

Μικρή μείωση των εισακτέων παρατηρείται επίσης στις πολυτεχνικές σχολές, αλλά και στις φυσικομαθηματικές, ενώ ιδιαίτερα σκληρός θα είναι φέτος ο ανταγωνισμός για την εισαγωγή στις Οικονομικές σχολές και στα τμήματα της Πληροφορικής και αυτό εξαιτίας της μείωσης των εισακτέων.

αρχείο λήψης (6).jpg
Από την άλλη παρατηρείται αύξηση στον αριθμό εισακτέων στις θεωρητικές σχολές, όπως Κοινωνιολογίας και Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Φέτος οι υποψήφιοι που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις ξεπερνούν τις 101.000, κάτι που σημαίνει ότι ένας στους τρεις θα μείνει εκτό�� ΑΕΙ και ΤΕΙ.

αρχείο λήψης (7).jpg

Υπενθυμίζεται όμως ότις στις 68.345 θέσεις σε πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα, που θα διε��δικήσουν οι υποψήφιοι δεν περιλαμβάνονται οι θέσεις για τις στρατιωτικές σχολές και τις σχολές της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top