Ένταση και επεισόδια στις Σκουριές

Κάτοικοι αντιμέτωποι με τα ΜΑΤ και μεταλλωρύχους

Ένταση και επεισόδια στις Σκουριές

​Ένταση και σοβαρά επεισόδια προκλήθηκαν το πρωί της Κυριακής στις Σκουριές Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη λειτουργεία των μεταλλείων χρυσού.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ και από μεταλλωρύχους που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση, υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα τα ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους. Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχου. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, γι’ αυτό», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, προσθέτοντας:

«Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση. Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία από την άλλη, καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους που τους περίμεναν στο Χονδρό Δένδρο έτοιμοι για μάχη.

Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα βίντεο, που όπως υποστηρίζουν, αποδεικνύει ποιος δέχτηκε επίθεση και βία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top