Τα κρούσματα bullying αυξάνονται μέρα με τη μέρα

Το 51% των μαθητών έχουν ασκήσει κάποιας μορφής βία στους συμμαθητές τους

Τα κρούσματα bullying αυξάνονται μέρα με τη μέρα

​Οι συμπλοκές μεταξύ εφήβων, έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο μέσα και έξω από τις σχολικές αίθουσες. Στην Κοζάνη χθες το απόγευμα, μαθητές ήρθαν στα χέρια έξω από το ΕΠΑΛ της πόλης και οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ράμματα.

Κορίτσια και αγόρια τόσο στην εφηβεία όσο και σε ηλικίες πάνω από 18 ετών, γίνονται πρωταγωνιστές σε επεισόδια βίας. Κάποιοι είναι οι θύτες και κάποιοι τα θύματα.

«Το φαινόμενο, έχει πάρει μια πολύ μεγάλη δημοσιότητα τον τελευταίο καιρό και συχνά υπάρχει υπερδιάγνωση του φ��ινομένου. Δεν μπορεί να το θέσει κανείς ως μαγκιά, όμως σίγουρα έχει να κάνει πάρα πολύ με την μειωμένη αυτοπεποίθηση που μπορεί να έχει ένα παιδί ή τη χαμηλή εικόνα εαυτού που έχει, με αποτέλεσμα αυτή η βίαιη συμπεριφορά να το κάνει να αισθάνεται δυνατό.» ανέφερε στο Star η παιδοψυχίατρος Ευαγγελία Αργυρίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Unicef, στην Ελλάδα το 2014, σημειώθηκε αύξηση στα κρούσματα bullying με το 51% των 15χρονων που ρωτήθηκαν να παραδέχονται ότι ασκήσαν bullying σε συμμαθητές τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top