ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ στη Λάρισα: Θεωρούσαν 5χρονη παχουλή, ενώ είχε όγκο 4 κιλών!

Πρόκειται για ένα περιστατικό χωρίς ιατρικό προηγούμενο!

Ένα κοριτσάκι ηλικίας 5 χρόνων θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα… παχουλό, μέχρι που κατάλαβαν ότι είχε έναν τεράστιο όγκο στην κοιλιά του!

Η 5χρονη διακομίστηκε στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με μεγάλη κοιλιά, δυσανάλογη για την ηλικία του, με έντονη δυσκολία στην αναπνοή και τάση για εμετό, και μέσω της μαγνητικής τομογραφίας ανακάλυψαν ότι το κοριτσάκι είχε έναν γιγαντιαίο κυστικό όγκο 4 κιλών!

ogkoasdas.jpg
Πρόκειται για ένα περιστατικό χωρίς ιατρικό προηγούμενο, με τον όγκο να καταλαμβάνει ολόκληρη την κοιλιά από το συκώτι μέχρι την ουροδόχο κύστη.

Ο διευθυντής της παιδοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, ο δρ Ανδρέας Μάρκου δήλωσε: «Πρόκειται για σπάνιο κυστικό όγκο. Το παιδί ηλικίας 5 χρόνων σήμερα εμφάνιζε μια μετεωρισμένη κοιλία, δυσανάλογη για την ηλικία του, που τελευταία παρουσίαζε αναπνευστικά προβλήματα λόγω της ανύψωσης του διαφράγματος και πίεσης των πνευμόνων. Επίσης παρουσίαζε δυσκολί�� κατά τη μετακίνηση λόγω του βάρους της κύστης (περίπου 4 kg). Η μικρή εξήλθε χωρίς τη μετεωρισμένη κοιλία, ελαφρότερη κατά 4 kg και χαίρει άκρας υγείας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top