Εξωτερικοί φρουροί VS εργαζομένων Δρομοκαϊτείου-Ποιοι φέρουν ευθύνη για τη φύλαξη κρατουμένων

Τι λένε οι πρόεδροι των δύο σωματείων

Σε αντιπαράθεση έχει φέρει η χθεσινή απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, η οποία παραμένει άφαντη, τους εξωτερικούς φρουρούς και τους εργαζόμενους του Δρομοκαϊτείου, σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη για τη φρούρηση των κρατουμένων.

Εξωτερικοί φρουροί λοιπόν αναφέρουν ότι το λουκέτο που υπήρχε στην πόρτα του κελιού της Βίκυς Σταμάτη δεν ήταν παραβιασμένο και πως η πόρτα άνοιγε χωρίς να κάνει κανένα θόρυβο. Γι’ αυτό τόσο οι ίδιοι όσο και οι αστυνομικοί καταλήγουν στο σενάριο πως η απόδραση της ήταν προσχεδιασμένη. Αυτό σημαίνει ή ότι κάποιος γνώριζε που ήταν το κλειδί ή η ίδια η Βίκυ Σταμάτη γνώριζε που είναι το κλειδί ή κάποιος της το είχε προμηθεύσει.

«Η κρατούμενη έκανε πολλά παράπονα για τις κακές συνθήκες κράτησής της, ώστε οι φρουροί να μην μπαίνουν και να την ελέγχουν», καταγγέλλουν οι εξωτερικοί φρουροί, οι οποίοι έδιναν χθες πολύωρες κ��ταθέσεις.

«Το Δρομοκαΐτειο είναι ένας ανοιχτός χώρος νοσηλείας που στο πλαίσιο ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, με τα χρήματα του ελληνικού λαού έχει μετατραπεί σε πραγματικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των εξωτερικών φρουρών, την αποκλειστική ευθύνη φρούρησης των κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα την έχουν οι εξωτερικοί φρουροί. Την ευθύνη για τη διαφύλαξη του κλειδιού του θαλάμου έχει ο επικεφαλής της φρουράς. Είναι λοιπόν ευθύνη των εξωτερικών φρουρών να διαφυλάττουν τα κλειδιά» δηλώνει ο πρόεδρος εργαζομένων του Δρομοκαϊτείου, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Από την άλλη ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εξωτερικών Φυλάκων, κ. Ιωάννης Αναγνώστου απαντά: «Όσον αφορά στα ��λειδιά και τη φύλαξη οποιουδήποτε ασθενή νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, η φύλαξη ανήκει αποκλειστικά στους εξωτερικούς φρουρούς. Τα κλειδιά τα έχουμε σε θαλάμους ειδικούς». Ωστόσο, ρωτά τον πρόεδρο των εργαζομένων, υπονοώντας ότι στα ψυχιατρικά ιδρύματα ισχύουν άλλοι κανόνες: «Όσον αφορά στα ψυχιατρικά ιδρύματα, το βράδυ μετά τη δύση του ηλίου κλειδώνονται οι πόρτες, κατεβαίνουν τα στόρια, με ευθύνη του νοσηλευτικού προσωπικού;».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top