SOS εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας-Τεράστιες οι ελλείψεις

Δήμαρχος Δελφών: «Η κατάσταση είναι επικίνδυνη»

SOS εκπέμπει το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας-Τεράστιες οι ελλείψεις

​Μεγάλο παμφωκικό συλλαλητήριο έξω από το δημαρχείο της Άμφισσας προγραμματίζουν για αύριο Παρασκευή οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς το νοσοκομείο της πόλης που καλύπτει θεωρητικά τις ανάγκες τους έχει τεθεί ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με τον δήμαρχο των Δελφών.

«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη πλέον, δεν είναι απλά προβληματική. Ήδη ήταν ένα νοσοκομείο με μεγάλες ελλείψεις στη στελέχωση, παραιτήθηκαν τώρα κατά σειρά τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο 3 από τους 4 παθολόγους που υπηρετούσαν και αυτή τη στιγμή η ��αθολογική κλινική δεν λειτουργεί. Όπως καταλαβαίνετε νοσοκομείο χωρίς παθολογική κλινική δεν υφίσταται.» σημειώνει ο δήμαρχος Δελφών, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος.

Εκτός από την παθολογική κλινική, μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει και η μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναγκάζονται προκειμένου να εξυπηρετηθούν, να ταξιδεύουν με το ασθενοφόρο μέχρι τη Λαμία, τη Θήβα, τη Λιβαδειά και την Πάτρα.

«Έχουμε μία μόνο μία αποσπασμένη νεφρολόγο, για την οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μόνιμης τοποθέτησής της, όπως ζητάει η ίδια. Το καλοκαίρι έχουμε 100άδες χιλιάδες επισκέπτες και πολλοί απ΄αυτούς βασίζονται στο ότι υπάρχει τεχνητός νεφρός στο νοσοκομείο της Άμφισσας.» προσθέτει ο κύριος Παναγιωτόπουλος.

Η αγανάκτηση των κατοίκων έχει φτάσει πλέον στο απροχώρητο και ζητούν επιτακτικά από την πολιτεία να πράξει τα δέοντα για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top