Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη: Το λουκέτο ΔΕΝ ήταν παραβιασμένο!

Συνελήφθησαν 4 σωφρονιστικοί υπάλληλοι-Πρώτη ανάρτηση: 02/04/2015 12:20

Κατεπείγουσα έρευνα για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη: Το λουκέτο ΔΕΝ ήταν παραβιασμένο!

​Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο.

Με έγγραφό της προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών (στο οποίο επισυνάπτονται δημοσιεύματα του διαδικτύου), η Ευτέρπη Κουτζαμάνη ζητάει να αναλάβει εισαγγελέας εφετών την έρευνα για την εξακρίβωση των συνθηκών απόδρασης της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου και τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους των υπευθύνων για τη φύλαξή της ή και όποιων άλλων τυχόν εμπλεκομένων προσώπων.

Ακόμα, η εισαγγελέας ζητάει να εξεταστούν μάρτυρες, να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις και να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της έρευνας με αιτιολογημένο πόρισμα.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο συνελήφθησαν από την Ασφάλεια δυτικής Αττικής που διενεργεί την προανάκριση για την απόδραση στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας και σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία, για απελευθέρωση κρατουμένου.

Με τη δικογραφία αυτή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, πιθανότατα σήμερα.

Οι τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι αυτοί που εκτελούσαν τις δύο από τις τρεις βάρδιες φύλαξης της κρατούμενης.

Σημειώνεται ότι η απόδραση έγινε πιθανότατα μεταξύ 1.30 και 5 το πρωί, από την μπαλκονόπορτα του θαλάμου, όπου βρέθηκε ανοιχτό, αλλά όχι παραβιασμένο, το λουκέτο. Η Βίκυ Σταμάτη έφυγε παίρνοντας όλα της τα πράγματα.

Οι έρευνες της ασφάλειας είναι σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό της καθώς και για τη διευκρίνιση των συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε.

Ακόμα, κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες απόδρασης της Βίκυ Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλου.

Σε γραπτή δήλωση του ο υπουργός χαρακτηρίζει «αστοχία» κάθε απόδραση και υπογραμμίζει ότι:

«Η προστασία της ζωής και της υγείας των κρατουμένων αποτελεί προτεραιότητα. Η μεταφορά και νοσηλεία τους στα νοσοκομεία προσαρμόζεται στις οδηγίες των γιατρών. Η φρούρηση διασφαλίζεται, αλλά δεν πρέπει να ακυρώνει τις ανάγκες της νοσηλείας. Κάθε απόδραση συνιστά μια αστοχία. Ήδη διατάχθηκε (αρ. πρωτ. 396/2-4-2015) κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα ��πό την Εισαγγελική Αρχή για τη διακρίβωση των ευθυνών υπαλλήλων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είχαν την υποχρέωση της φρούρησης της κρατουμένης».

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μάλιστα, ανακοινώνει ότι: «Στο πλαίσιο ένταξης του Ψυχιατρείου και του Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, θα εξασφαλισθεί η δυνατότητα να νοσηλεύονται σ’ αυτά και γυναίκες, πράγμα που σήμερα δεν συμβαίνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η μητέρα της Βίκυς Σταμάτη μιλάει για την απόδραση του παιδιού της: «Φοβάμαι για την ζωή της»

Η τελευταία συνέντευξη της Β.Σταμάτη μέσα από το Δρομοκαΐτειο:προειδοποιεί ότι θα αυτοκτονήσει!

Παναγιώτης Σταμάτης: «Κάνω μια έκκληση προς την αδελφή μου να επανέλθει»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top