Διοικητικοί κατά πρυτανικών Αρχών ΕΚΠΑ για τη συγκέντρωση στα Προπύλαια

Οι πρυτανικές αρχές καταγγέλουν ότι εκδιώχθηκαν από αντιεξουσιαστές

Διοικητικοί κατά πρυτανικών Αρχών ΕΚΠΑ για τη συγκέντρωση στα Προπύλαια

​Κριτική στην απόφαση της πρυτανικής αρχής του ΕΚΠΑ να διοργανώσει στα Προπύλαια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάληψη στη πρυτανεία, ασκεί ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος.

Σε σχετική ανακοίνωση οι διοικητικοί υπάλληλοι επισημαίνουν ότι η πρακτική «συγκέντρωση» - «αντισυγκέντρωση» ελλοχεύει κινδύνους, μπορεί να δημιουργήσει ένταση και να επιτείνει τα αδιέξοδα.

Αντίθετα, όπως αναφέρουν, «η νηφαλιότητα, η εντατικοποίηση και συστηματοποίηση του διαλόγου κα�� ο προσανατολισμός στη διευθέτηση του θέματος με πολιτική προσέγγιση, μπορούν να αποβούν πιο ασφαλείς και αποτελεσματικοί τρόποι».

Επίσης, ο Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε απόπειρα εκκένωσης του κτηρίου από δυνάμεις καταστολής, θεωρώντας «αυτού του τύπου τις ενέργειες απαράδεκτες».

Την ίδια ώρα, ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στη συγκέντρωση που έκαναν οι πρυτανικές αρχές και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια.

Όπως καταγγέλλουν απειλήθηκαν και εκδιώχθηκαν προς την Πλατεία Κοραή από τους αντιεξουσιαστές. Σε ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρουν :

«Η συνεχιζόμενη αδυναμία λειτουργίας του Κεντρικού Κτηρίου δημιουργεί πλέον σημαντικά προβλήματα στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών του, όπως τις πληρωμές των εργαζομένων, την εκπαιδευτική διαδικασία, τις νομικές και δικαστικές υποθέσεις, τις υποθέσεις προς του Εθνικούς και Διεθνείς φορείς. Παρά το γεγονός ότι έχουμε προβεί από τριημέρου σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχει προκύψει καμία λύση του προβλήματος.»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top