10 συλλήψεις από τον εξωτερικό χώρο της υπό κατάληψη Πρυτανείας

Εισαγγελία: Ζητά Αυτόφωρο για την κατάληψη στην Πρυτανεία

10 συλλήψεις από τον εξωτερικό χώρο της υπό κατάληψη Πρυτανείας

​Παραγγελία προς την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για την κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ανάλογη προφορική εντολή έχει δοθεί από τη Δευτέρα, αμέσως μετά το έγγραφο που απέστειλαν στην Εισαγγελία οι πρυτανικές Αρχές, όπου εκδηλωνόταν η επιθυμία για παρέμβαση προκειμένου η κατάληψη να λήξει.

Από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας δόθηκε εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Επί τόπου μετέβη εισαγγελέας όπου διαπίστωσε ότι διαπράττονται αυτεπαγγέλτ��ς διωκόμενα αδικήματα οπότε και ενημέρωσε την Αστυνομία ότι η Εισαγγελία συμφωνεί στην τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε 10 συλλήψεις.

2268415.jpg
ΑΠΘ: Κατάληψη φοιτητών για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Φιλολογίας

Να ανακληθεί άμεσα το νέο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ και να κατοχυρωθεί η παιδαγωγική επάρκεια για όλους ζητεί ο σύλλογος φοιτητών φιλολογίας του ΑΠΘ, μέλη του οποίου προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου της Φιλοσοφικής.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν -μεταξύ άλλων- το τμήμα Φιλολογίας και τον πρόεδρό του καθηγητή Ι. Τζιφόπουλο, ότι δεν τάσσεται με τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους.

Ζητούν το καινούργιο πρόγραμμα σπουδών να διατηρεί την ενιαία μορφή του και να καταλήγει σε ένα πτυχίο με ενιαία και αδιάσπαστα επαγγελματικά δικαιώματα Φιλολόγου, να κατοχυρώνει την Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια για όλους τους αποφοίτους του τμήματος με ακέραια επαγγελματικά δικαιώματα και να διατηρεί τον υπάρχοντα αριθμό μαθημάτων χωρίς καμία εισαγωγή προαπαιτουμένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top