Ιδιοκτήτης φούρνων: Για τα μάτια μιας γυναίκας άνοιξα τα στριπτιτζάδικα

Κατηγορείται για σωματεμπορία

​«Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα», είπε, απολογούμενος ο 46χρονος ιδιοκτήτης στριπτιτζάδικων αλλά και γνωστής αλυσίδας φούρνων, o οποίος αρνήθηκε όσα του αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται ότι η γνωστή αλυσίδα φαίνεται ότι λειτουργούσε ως βιτρίνα για κύκλωμα σωματεμπορίας αναγκάζοντας καλλίγραμμες καλλονές από την πρώην Σοβιετική Ενωση να εκδίδονται παρά τη θέλησή τους για να «ξεχρεώσουν» τη βίζα τους στην Ελλάδα.

Οι άτυχες κοπέλες συντηρούνταν με κοκαΐνη για να μην αντιδρούν και κρατούνταν φυλακισμένες ως θύματα trafficking από τα μέλη της σπείρας των διακινητών τους.

Ο 46χρονος, δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει στην απολογία του από πόσο χαμηλά ξεκίνησε. «Ξεκίνησα να δουλεύω από 15 ετών ως εργάτης σε φούρνους. Ήρθα στην Αθήνα, δούλεψα σκληρά, έκανα οικονομίες και άνοιξα τους φούρνους», είπε.

Το ταξίδι του όμως στη Ρουμανία και ο έρωτάς του μια στριπτιζέζ έγιναν η αφορμή να αλλάξει πορεία και να στραφεί σε πιο επικερδείς τομείς. «Πήγα στη Ρουμανία όπου ερωτεύθηκα μια Ρουμάνα στριπτιζέζ. Την έφερα στην Αθήνα αλλά δεν ήθελε να δουλέψει στους φούρνους . Έτσι, άνοιξα για εκείνην τα μαγαζιά. Για την αγάπη μιας γυναίκας τα έκανα όλα».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Την offshore γιατί την ανοίξατε;
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Γιατί έτσι μου είπε να κάνω ο λογιστής μου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Οι κοπέλες τι έκαναν στα μαγαζιά σας; Τι είναι το «απλό» και τι το «σπέσιαλ».
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Κυρία πρόεδρε, πώς να σας πω…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κατηγορούμενε, μη διστάζετε. Είστε ένας επιχειρηματίας της νύχτας. Μη ντρέπεστε. Ένα επάγγελμα είναι κι αυτό.
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ; Το «απλό» σημαίνει ότι χορεύει η κοπέλα ενώ στο «σπέσιαλ» βγάζει και τα ρούχα της.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο πελάτης μόνο βλέπει ή αγγίζει κιόλας;
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι στην πρωτοβουλία της κοπέλα��
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πόσες κοπέλες είχατε;
ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: 50 κοπέλες στο κάθε μαγαζί. Την δουλειά αυτή όμως την έχω παρατήσει.

Ο 46χρονος εμφανίστηκε και ως θύμα της εκδικητικότητας μίας από τις χορεύτριες του μαγαζιού. « Την καταγγελία σε βάρος μου την έκανε κοπέλα που εργαζόταν στο μαγαζί και επειδή έπινε πολύ και δημιουργούσε προβλήματα την έδιωξα. Το έκανε από εκδίκηση.»

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Μπορεί μια κοπέλα που μεθάει να κάνει τέτοια σκηνικά και να δώσει στις αρχές τέτοιες λεπτομέρειες.;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Ήταν πικραμένη που την έδιωξα από τη δουλειά...

Το φταίξιμο στις …γυναίκες έριξε στην απολογία του και ο αδερφός του 46χρονου ο οποίος όμως τα έριξε και στους ανταγωνιστές τους αρτοποιούς. «Μια χαρά ήταν με τις επιχειρήσεις του στους φούρνους έκανε λάθος που έμπλεξε με αυτά. Πίσω από αυτό το λάθος του αδερφού μου κρύβεται μια γυναίκα».

Όσο για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, όλοι υποστήριξαν πως δεν ξέρουν τίποτα. για να εισπράξουν την παρατήρηση της προέδρου της έδρας «τελικά παρθεναγωγείο ήταν».

Νωρίς το πρωί κατέθεσαν οι δύο αστυνομικοί που σ��μμετείχαν στην επιχείρηση στα στριπτιζάδικα, προσποιούμενοι αρχικά τους πελάτες. Σύμφωνα με τους μάρτυρες αστυνομικούς οι κοπέλες προχωρούσαν σε πριβέ στριπτίζ, θώπευαν πελάτες αλλά δεν έδειξαν να είναι κακοποιημένες...

Ως μάρτυρας κατέθεσε και μια χορεύτρια που εργαζόταν στα στριπτιζάδικα. Στην ερώτηση πάντως του προέδρου τι χορό έκανε, η γυναίκα απορημένη απάντησε: « στριπτίζ».

Το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί είναι βαρύ για τα μέλη του κυκλώματος τονίζοντας πως ι οι 23 κατηγορούμενοι συγκρότησαν δομημένη εγκληματική οργάνωση, με αρχηγό τον Άγγελο Γ., με διακριτούς ρόλους, και διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων και συγκεκριμένα την οικονομική και γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 20 Απριλίου οπότε και αναμένεται πιθανότατα να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Τις άτυχες γυναίκες τις εντόπιζαν μέλη της οργάνωσης στις χώρες προέλευσής τους και η διακίνησή τους προς την Ελλάδα γινόταν μέσω «γραφείου ευρέσεως εργασίας» που συνεργαζόταν άμεσα με το κύκλωμα.

Αφού εξασφάλιζαν τη συναίνεσή τους, τις προμήθευαν με τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και τα εισιτήρια και οι γυναίκες έφταναν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Εκεί, τις παραλάμβανε Μολδαβός υπήκοος, «πρωτοπαλίκαρο» των αφεντικών (που ήταν ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας και ο αδερφός του) και τις εγκαθιστούσε σε διαμερίσματα του κυκλώματος.

Τις καλλονές νομιμοποιούσαν με την έκδοση πλαστών λιθουανικών διαβατηρίων, ενώ τις έβαζαν να καταθέσουν και αίτημα ασύλου. Την ίδια στιγμή, τα πραγματικά τους ταξιδιωτικά έγγραφα τα κρατούσαν οι ίδιοι, λέγοντας ότι για τις «εξυπηρετήσεις» αυτές οι κοπέλες τούς χρωστούσαν 30.000 ευρώ, τα οποία έπρεπε να ξεπληρώσουν.

Με χρήση βίας και απειλές σε βάρος τους, τα μέλη του κυκλώματος ωθούσαν τα θύματά τους στη χρήση κοκαΐνης, «τις εξανάγκαζαν να προβαίνουν σε ερωτικά ραντεβού και ασελγείς πράξεις με πελάτες των νυχτερινών τους κέντρων που διατηρούσε η οργάνωση στην περιοχή της Αττικής, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν μέσω της αλυσίδας φούρνων».

Πώς αποκαλύφθηκε η δράση τους

Οι γυναίκες-θύματα trafficking δεν επιτρεπόταν να συνάπτουν φιλίες και να κάνουν γνωριμίες με θαμώνες των δύο στριπ σόου μαγαζιών.

Μια κοπέλα από τη Ρωσία, η Μαρία, αποφάσισε να βγει για καφέ, χωρίς να έχει ενημερώσει τα «αφεντικά» της, με έναν υπάλληλο σε ένα από τα δύο νυχτερινά κέντρα.

Όταν το έμαθαν οι «επιστάτες» της, τη χτύπησαν και την απείλησαν ώστε να μη συμβεί ξανά, ενώ τον υπάλληλο τον ξυλοκόπησαν βάναυσα και στη συνέχεια τον απέλυσαν. Μετά το περιστατικό, τη Μαρία τη μετέφεραν σε διαμέρισμα της οδού Ηρακλείου, που ανήκε στην αρτοποιία, όπου την κρατούσαν κλειδωμένη και χωρίς κινητό και την άφηναν να βγει μόνο για να πάει στο στριπ σόου. Τελικά, η κοπέλα κατάφερε να αποδράσει και ζήτησε βοήθεια από τις Αρχές.

Στο πλαίσιο της δράσης του, το κύκλωμα είχε απλώσει πλοκάμια και εντός της αστυνομίας αφού με τη συνδρομή συνταξιούχου αστυνομικού, που πληρωνόταν από την οργάνωση, αντιμετωπίζονταν οι όποιες εμπλοκές των καταστημάτων με την αστυνομία και τη δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top