8χρονος γέμισε εξανθήματα σε όλο του το σώμα μετά από χορήγηση αντιβίωσης

«Οι γιατροί έλεγαν ότι πιθανόν έχει ανεμοβλογιά»

8χρονος γέμισε εξανθήματα σε όλο του το σώμα μετά από χορήγηση αντιβίωσης

Ο 8χρονος γιος της Διαλεκτής έζησε μια μεγάλη ταιλαιπωρία, σύμφωνα με την ίδια, από τις 23 Μαρτίου στο κέντρο υγείας της περιοχής της στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο μικρός, πήγε με την μητέρα του στο κέντρο υγείας με πυρετό και διαγνώστηκε με οξεία αμυγδαλίτιδα. Εκεί του συνέστησαν ως αγωγή αντιβιωτικό.

Το δεύτερο 24ώρο, σύμφωνα με τη μητέρα του, παρουσίασε εξανθήματα στην κοιλιακή χώρα. Κατόπιν οι γιατροί, έδωσαν στον Κωνσταντίνο ένα σιρόπι γιατί φοβούνται για αλλεργικό σοκ, όπως υποστηρίζει η Διαλεκτή. Αυτό όμως είχε ως αποτέλεσμα τα εξανθήματα να επεκταθούν και σε άλλα μέρη του σώματος.

Τελικά της είπαν πως ο γιος της έπρεπε να εξεταστεί στο γενικό νοσοκομείο της πόλης. Ο μικρός εισήχθη στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Εκεί οι γιατροί, σύμφωνα πάντα με την Διαλεκτή, δεν έδωσαν σαφή διάγνωση.

Snapshot 1 (3-31-2015 5-51 PM).jpg
«Έδωσαν κορτιζόνη και την επόμενη μέρα ο μικρός άρχισε να βγάζει πιο πολλά εξανθήματα, να κοκκινίζει πιο πολύ. Ρωτούσα συνέχεια τι έχει και δεν ήξεραν να μου πουν με σιγουριά. Τη μία μου έλεγαν ότι μπορεί να είναι άτυπη ανεμοβλογιά και την άλλη ότι δεν είναι σίγουροι» σημειώνει η μητέρα του μικρού.

Η φαγούρα από τα εξανθήματα συνεχιζόταν σημειώνει η Διαλεκτή ενώ καταγγέλλει γιατρό του νοσοκομείου για αδιαφορία. «Η κυρία αυτή γύρισε και μου είπε ότι 7:15 θα ξεκινήσω τις επισκέψεις, δεν μπορώ τώρα γιατί πίνω τον καφέ μου. Η κυρία αυτή τελικά μου είπε πως δεν γνωρίζει τι έχει το παιδί και ότι δεν μου αρέσει η απάντηση της να πάω αλλού με δική μου ευθύνη» υπογράμμισε.

Τελικά, η Διαλεκτή αποφάσισε με δική της ευθύνη να πάει το μικρό, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί οι γιατροί, σύμφωνα με την ίδια, αφού τον υπέβαλαν σε εξετάσεις, της ανακοίνωσαν ότι ο Κωνσταντίνος παρουσίασε τα συγκεκριμένα συμπτώματα λόγω παρενέργειας της αντιβίωσης που του έδωσαν. Το εν λόγω φάρμακο σκότωσε όλα τα αντισώματα στον οργανισμό του μικρού υποστηρίζει και το μικρόβιο της αμυγδαλίτιδας ξέσπασε κατά αυτόν τον τρόπο.

Πάντως η πορεία της υγείας του Κωνσταντίνου, βελτιώνεται μέρα με την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top