Βαριά «καμπάνα» σε δολοφόνο δύο σκύλων- Θα πληρώσει πρόστιμο 60.000 ευρώ!

Αντιμέτωπος και με τη δικαιοσύνη ο 85χρονος από τη Φθιώτιδα

Βαριά «καμπάνα» σε δολοφόνο δύο σκύλων- Θα πληρώσει πρόστιμο 60.000 ευρώ!

Σκότωσε δύο σκυλιά και θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ!

​Ο λόγος για έναν 85χρονο από το χωριό Άνυδρο της Ανατολικής Φθιώτιδας, ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου, ανήμερα των εκλογών, πυροβόλησε και σκότωσε τα δύο σκυλιά του γείτονά του.

Οι κάτοικοι του χωριού κατήγγειλαν το περιστατικό στο Α.Τ. Στυλίδας και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Ο 85χρονος εκτός από το τσουχτερό πρόστιμο, το οποίο του επιβλήθηκε όπως προβλέπει η νομοθεσία, -30.000 για τη θανάτωση του κάθε σκύλου- θα έρθει αντιμέτωπος και με τη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία, το πρόστιμο για θανάτωση ή κακοποίηση ζώων, το βεβαιώνουν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές. Στη συνέχεια κοινοποιείται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η οποία καλεί το δράστη για εξηγήσεις.

Το πρόστιμο μάλιστα θα κοινοποιηθεί στη ΔΟΥ Λαμίας και θα καταβληθεί στον δικαιούχο ΟΤΑ, ενώ στην περίπτωση που δεν θα πληρωθεί από τον παραβάτη εντός 2 μηνών, βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός 3μήνου από τον οικείο ΟΤΑ στην αρμόδια ΔΟΥ.

Επίσης το τελευταίο διάστημα από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές της Φθιώτιδας και στο πλαίσιο του νόμου που ψηφίστηκε το 2014, έχουν βεβαιωθεί και αρκετά πρόστιμα σε ιδιοκτήτες σκύλων που δεν διαθέτουν "τσιπάκι". Το ύψος του συγκεκριμένου προστίμου ανέρχεται σε 300 ευρώ και ήδη η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατ��ικής έχει επικυρώσει αρκετά από αυτά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top