«Κενό» στην ασφάλεια πτήσεων-ΔΕΙΤΕ τι λέει στο STAR ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος!

«Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε απώλεια αεροσκάφους από συνειδητή επιλογή πιλότου»

«Κενό» στην ασφάλεια πτήσεων-ΔΕΙΤΕ τι λέει στο STAR ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος!

​Ο Αντρέας Λούμπιτζ, ο συγκυβερνήτης του Α320 της Germanwings, ο οποίος εσκεμμένα έριξε το αεροσκάφος παίρνοντας μαζί του στον θάνατο 149 ανθρώπους, ήταν ανίκανος να πετάξει, αν μη τι άλλο την ημέρα της συντριβής.

Οι εργοδότες του επιμένουν ότι δεν είχαν ιδέα, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνουν νέα ευρήματα που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η γερμανική εισαγγελία και σύμφωνα με τα οποία ο Λούμπιτζ απέκρυπτε την ασθένειά του.

Για το πώς είναι δυνατόν ένας συγκυβερνήτης όπως ο Αντρέας Λούμπιτζ με τόσο σοβαρές ψυχικές διαταραχές να οδηγεί αεροπλάνο και να τον αφήνει η Lufthansa μίλησε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, πιλότος πολιτικής αεροπορίας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα, αλλά και για τα ψυχολογικά τεστ που περνούν όλοι πιλότοι:

«Η διαδικασία είναι συγκεκριμένη, περιγράφεται στα εγχειρίδια, περιγράφεται στη νομοθεσία! Αυτό το οποίο έχει προκύψει είναι ο γενικός έλεγχος ψυχιατρικού τύπου, ο οποίος γίνεται μια φορά και στην αρχή της καριέρας κάθε ιπταμένου! Από εκεί και πέρα οι ετήσιες εξετάσεις, οι οποίες περνάει έχουν μέσα και μια ψυχολογική-ψυχιατρική εκτίμηση και όχι εξέταση! Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χωρίς να εμπλέκονται τρομοκρατικές ενέργειες έχουμε απώλεια αεροσκάφους μετά από συνειδητή επιλογή κυβερνήτη ή συγκυβερνήτη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top