Έκτακτη οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες!

Δύο πιλότοι στα πιλοτήρια ανά πάσα στιγμή

Έκτακτη οδηγία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις ελληνικές αεροπορικές εταιρείες!

Έκτακτη οδηγία απέστειλε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στις ελληνικές εταιρείες μετά τη συντριβή του Airbus με τα 150 θύματα στις γαλλικές Άλπεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΥΠΑ συστήνει στις εταιρείες να υπάρχουν πάντα τουλάχιστον δύο άτομα στο πιλοτήριο, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος από τους πιλότους απουσιάζει, να υπάρχει ένα εξουσιοδοτημένο άτομο στη θέση του.

Κάποιος από το πλήρωμα καμπίνας θα έχει την απαραίτητη άδεια ώστε να βρίσκεται στο πιλοτήριο για να μην επαναληφθεί ξανά μια τραγωδία αντίστοιχη εκείνης που συνέβη στις Άλπεις.

Την ίδια ώρα πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ιατρική και ψυχική παρακολούθηση των πιλότων.

Μετά από τις αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας για τη εσκεμμένη συντριβή του αεροσκάφους από τον συγκυβερνήτη πολλές αεροπορικές εταιρίες, μεταξύ αυτών και οι ελληνικές, ανακοίνωσαν σήμερα ότι για λόγους ασφαλείας, κατά τη διάρκεια των πτήσεων, θα υπάρχουν διαρκώς δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο.

Τι συμβαίνει όμως με τις εταιρίες χαμηλού κόστους και την εκπαίδευση των πιλότων τους;

Ο κύριος Γιώργος Μαυροειδής, κυβερνήτης αεροσκαφών, μίλησε στο STAR και είπε: «Δεν κάνουν εκπτώσεις στην εκπαίδευση των πιλότων και του πληρώματος αλλά ούτε και στη συντήρηση».

Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν για την ιατρική παρακολούθηση των πιλότων. Οι υποψήφιοι σύμφωνα με το διεθνή κανονισμό περνούν από λεπτομερή ιατρική και ψυχιατρική εξέταση ενώ οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι μια φορά το χρόνο να περνούν από ιατρικές εξετάσεις συμπεριλαμβανομένης και της ψυχιατρικής αξιολόγησης.

Οι εταιρίες μάλιστα εκπαιδεύουν το προσωπικό τους ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν σημάδια αλλαγής στη συμπεριφορά των εργαζομένων.

Πάντως γερμανίδα γιατρός παραδέχθηκε ότι μια φορά το χρόνο γίνεται έλεγχος της φυσικής κατάστασης, όχι όμως της ψυχικής.

«Σε μια σύντομη συνομιλία ��αι μια μικρή εξέταση, δεν μπορώ να ελέγξω αν παίρνει φάρμακα ή αν παίρνει ίσως ναρκωτικά ή ακόμη αν είναι καταθλιπτικός. Δυστυχώς, δεν μπορώ να είμαι σίγουρη για τη διάγνωση» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top