Ο εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων μιλά στο STAR για την αεροπορική τραγωδία!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

​Μετά την ασύλληπτη αεροπορική τραγωδία με το Airbus A320 της γερμανικής εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings στις γαλλικές Άλπεις, οι αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία είχαν επιβληθεί μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μέσα στο πιλοτήριο!

Οι περισσότερες εταιρείες αποφάσισαν να υιοθετήσουν τον κανόνα που επιβάλλει την παρουσία δύο προσώπων στο πιλοτήριο των αεροσκαφών καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Ο Παντελής Φραγκούλης, πιλότος και εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR: «ότι θα πρέπει να γίνει ένας επανασχεδιασμός του όλου εγχειρήματος με την πόρτα ασφαλείας που έχει μπει στα αεροπλάνα από την 11η Σεπτέμβρη είναι βέβαιο».

Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχει μια οδηγία στην Αμερική που δεν εφαρμόζεται στην Ευρώπη και αφορά τους πιλότους μέσα στο πιλοτήριο:

«Υπάρχει μια οδηγία, η οποία εφαρμόζεται στην Αμερική και την ακολουθούσα και εγώ ως συγκυβερνήτης που πετούσα εκεί. Αυτή η οδηγία που δεν εφαρμόζεται στα αεροπλάνο της Ευρώπης, είναι όταν ένα από τα άτομα που διακυβερνούν το αεροπλάνο, βγει από το κοκπιτ είναι υποχρεωμένο να ειδοποιήσει την επικεφαλής του πληρώματος, την αρχισυνοδό, να μπει μέσα στο πιλοτήριο και να κάθεται ακριβώς πίσω από την πόρτα. Απαγορεύεται να κάτσει στα καθίσματα του κυβερνήτη ή του συγκυβερνήτη! Αυτό συμβαίνει για να υπάρχει ένα άτομο μέσα στο πιλοτήριο σε περίπτωση που πάθει κάτι ο ένας από τους δυο πιλότους και όχι για να βλέπει αν ο πιλότος κάνει καλά την δουλειά του!» είπε ο κ. Φραγκούλης.