ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»: Για 3η μέρα στο πλοίο!

Τους μεταφέρουν τρόφιμα

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ για τους 227 επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος»: Για 3η μέρα στο πλοίο!

Για τρίτη μέρα παραμένουν οι 227 άνθρωποι μέσα στο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο έχει προσαράξει σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου, από το βράδυ της 25ης Μαρτίου και δεν μπορεί δέσει λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή!

Η ταλαιπωρία των επιβατών είναι μεγάλη, μάλιστα ανάμεσά τους βρίσκονται και μικρά παιδιά!

Εν τω μεταξύ η Οικονομική Επιτροπή της Π��ριφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε έκτακτη συνεδρίασή της το μεσημέρι και έπειτα από συνεννόηση του περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την 95 ΑΔΤΕ (Ανώτερη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) ενέκρινε δαπάνη ύψους 35.000 ευρώ, για την παροχή σίτισης και ενδιαίτησης των επιβατών του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου!

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά για Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Σητεία-Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο-Διαφάνι-Χάλκη-Ρόδο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε αναμένεται βελτίωση του καιρού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κραυγή απόγνωσης από μητέρα που είναι στο «Β.Κορνάρος»: Βλέπω το σπίτι μου και δεν μπορώ να πάω

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top