Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τα σκουπίδια στην Τρίπολη

Εντολή έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη

​Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για την αφόρητή κατάσταση και τον άμεσο κίνδυνο της δημόσιας υγείας που έχει προκληθεί από τα βουνά των σκουπιδιών τα οποία έχουν δημιουργηθεί στους δρόμους της Τρίπολης εδώ και 2,5 μήνες.

Όπως επισημαίνει η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, υπάρχει άμεσος κίνδυνος της δημόσιας υγείας, καθώς από τα μέσα Δεκεμβρίου 2014 τα απορρίμματα παραμένουν στους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της Τρίπολης και των οικισμών του εν λόγω Δήμου, «δημιουργώντας ανεξέλεγκτες καταστάσεις με άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί ή όχι αξιόποινες πράξεις, όπως επίσης και άμεση ενημέρωση επί του θέματος.

Παράλληλα, η κ. Κουτζαμάνη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης την αναφορά στις 23 Μαρτίου του πρώην δήμαρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, στην οποία περιγράφεται η τραγική κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της πόλης.

Να σημειωθεί ότι στις 16.00 συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη για το θέμα των σκουπιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top