Τσολάκης στο Star: «Πρωτοφανής η αεροπορική τραγωδία της Germanwings»

«Μιλάμε για μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να υπόκειται στην ψυχοσύνθεση του συγκυβερνήτη»

Τσολάκης στο Star: «Πρωτοφανής η αεροπορική τραγωδία της Germanwings»

​Επιβεβαιώθηκε ο πρώην πρόεδρος Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, κ. Ακριβός Τσολάκης, ο οποίος, όπως σας είχε ενημερώσει το star.gr, είχε μιλήσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, για την πτώση του μοιραίου αεροπλάνου στις γαλλικές Άλπεις, τονίζοντας ότι κάτι ασυνήθιστο συνέβη με την συγκεκριμένη πτήση.

Ο ίδιος είπε πως όλα δείχνουν ότι ο συγκυβερνήτης, ο οποίος παρέσυρε στο θάνατο 149 ανθρώπους, προκάλεσε την πτώση του μοιραίου Airbus της Germanwings, λόγω της ψυχοσύνθεσης του.

«Η περίπτωση είναι ίσως πρωτοφανής όσον αφορά τη σκηνοθεσία του όλου δράματος. Μιλάμε για μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να υπόκειται στην ψυχοσύνθεση, στην προσωπική ζωή του συγκυβερνήτη, καθώς σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ήταν ένας ήρεμος άνθρωπος και ικανός πιλότος. Ωστόσο, η ψυχή του ανθρώπου είναι ανεξερεύνητη και το λέει και η επιστήμη. Από την άλλη πλευρά, ανοίγω και μια παρένθεση, λόγω των τζιχαντιστών, οι οποίοι πανηγυρίζουν σαν να πρόκειται για έναν ακόμη άθλο τους».

Σχολίασε επίσης και το γεγονός ότι ο 28χρονος είχε περάσει μόνο μια ψυχολογική εξέταση, στην αρχή της καριέρας του, όταν πήρε το δίπλωμα μου.

«Όταν πετούσε η δική μου γενιά, περνούσε μια εξονυχιστική εξέταση κάθε έξι μήνες. Οι κυβερνήτες περνούσαν εξετάσεις από όλους τους γιατρούς και κατά κύριο λόγο σε εξέταζαν ψυχολόγοι. Τώρα έχουν απλουστεύσει πολύ τα πράγματα. Κάνουν μια ψυχολογική εξέταση στην αρχή και δεν την επαναλαμβάνουν».

ΔΕΙΤΕ στο βίντεο τι είπε ο κύριος Ακριβός Τσολάκης…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top