Ο κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας ΕΞΗΓΕΙ τις συνθήκες και τα πιθανά αίτια της αερ.τραγωδίας

«Το μαύρο κουτί είναι αυτό που θα δώσει απαντήσεις τι συνέβη εκεί πέρα μέσα»

Ο κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας ΕΞΗΓΕΙ τις συνθήκες και τα πιθανά αίτια της αερ.τραγωδίας

​Ο κ.Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κυβερνήτης της Πολιτικής Αεροπορίας, κάνει τις πρώτες εκτιμήσεις για την αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις και εξηγεί τις πιθανές αιτίες της πτώσης του αεροσκάφους.

«Το μόνα δεδομένα τα οποία υπάρχουν είναι ότι το αεροπλάνο απογειώθηκε στις 10 παρά 5 από τη Βαρκελώνη, επίσης κατά το BBC ότι μετά από περίπου 50 λεπτά πτήσης εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι ότι το αεροσκάφος ήταν σχετικά παλιό, ήταν δηλαδή 24 ετών. Αν και δεν υπάρχουν παλιά και καινούργια αεροσκάφη, υπάρχουν καλοσυντηρημένα και κακοσυντηρημένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντέλλος και πρόσθεσε:

«Αυτό που ίσως χρειαστεί περαιτέρω ανάλυση είναι ότι με αεροπορικούς χρόνους, από τη Βαρκελώνη ως τις Γαλλικές Άλπεις, χρειάζονται περίπου 30 λεπτά. Επίσης όπως βλέπετε στο χάρτη, η πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ συνήθως δεν περνάει από τις Γαλλικές Άλπεις».

Ο κ.Κωνσταντέλλος εκτίμησε ότι έγινε κάτι πολύ ξαφνικό κατά της διάρκεια της πτήσης. Ο ίδιος εξήγησε: «Αυτό το οποίο συμπερασματικά μπορεί να πει κάποιος είναι ότι ένα αεροσκάφος αυτής της τεχνολογίας, αυτής της προέλευσης και αυτής της εταιρίας για να έχει καταπέσει, χωρίς να έχει προλάβει ουσιαστικά να ενημερώσει το έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, σημαίνει ότι κάτι πολύ δραστικό, κάτι πολύ απότομο» και επεσήμανε:

«Αν το αεροσκάφος κατέπεσε σε ύψος 2.000 μέτρων, τα 2.000 μ. είναι περίπου 6.000 πόδια, συνήθως όταν πετάμε πάνω από τις Άλπεις πετάμε στις 33.000 πόδια. Δηλαδή το αεροπλάνο αυτό πρέπει να έχασε με ένα δραματικό τρόπο 30.000 πόδια και κατέληξε σε ένα βουνό. Το μαύρο κουτί είναι αυτό που θα δώσει απαντήσεις τι συνέβη εκεί πέρα μέσα».

Ακόμη, τόνισε πως ένα αεροσκάφος ��εν μπορεί να πάρει ύψος απότομα λέγοντας: «Να ανέβηκε απότομα είναι πολύ δύσκολο. Τα αεροπλάνα κατεβαίνουν απότομα, αλλά ανεβαίνουν πολύ ομαλά».

Ο ίδιος διέψευσε ότι το αεροπλάνο πετούσε με ασυνήθιστα χαμηλή ταχύτητα όπως αναφέρθηκε. «Οι 378 κόμβοι είναι μια κανονική ταχύτητα πλεύσης. Ίσως λίγο χαμηλότερη από την κανονική».

Τέλος, ο κ.Κωνσταντέλλος επεσήμανε πως το πιθανότερο σενάριο είναι να συνέβη κάτι ξαφνικό, καθώς υπάρχουν πολλά αεροδρόμια στην περιοχή, περίπου ανά 80 μίλια, πράγμα που σημαίνει ότι ο πιλότος θα μπορούσε να ζητήσει αναγκαστική προσγείωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΦΡΙΚΗ: Δύο βρέφη μεταξύ των νεκρών επιβαινόντων του μοιραίου Airbus

ΑΥΤΑ είναι τα ΠΡΩΤΑ ΒΙΝΤΕΟ από το σημείο της αεροπορικής τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις!

ΑΥΤΗ είναι η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας Germanwings για το αεροπορικό δυστύχημα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top