Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου:Συγκίνηση, πλήθος κόσμου και χωρίς προστατευτικά κάγκελα!

Η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων

Μαθητική παρέλαση 25ης Μαρτίου:Συγκίνηση, πλήθος κόσμου και χωρίς προστατευτικά κάγκελα!

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή 1878 μαθητών από τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

δφδησφδη.jpg
Μάλιστα για πρώτη φορά η παρέλαση έγινε χωρίς τα προστατευτικά κάγκελα και τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας των προηγούμενων χρόνων.

φκ.jpg
Οι μαθητές από τα 174 δημοτικά, τα 72 γυμνάσια και τα 67 λύκεια παρέλασαν υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, ενώ, όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση ξεκίνησε με το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος κρατούσε το λάβαρο της επανάστασης του 1821.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες του σώματος προσκόπων και αθλητές των special Olympics.

Ακόμα ξεχώρισαν μαθήτριες, οι οποίες είναι παιδιά μεταναστών και βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της παρέλασης!

2265326.jpg
Νωρίτερα έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ενώ στεφάνι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο κοσμήτορας της Βουλής Γιώργος Πάντζας.

2265282.jpg
«Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και τη νέα γενιά. Στα καλά σχολεία, τα ανταγωνιστικά πανεπιστήμια, στην προαγωγή της επιστήμης και της καινοτομίας. Γιατί μόνον έτσι δ��ν θα επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος» ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

2265334.jpg
2265328.jpg

2264987.jpg
IMG_1247.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top