Στο πλευρό του Κατρούγκαλου εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες

Ενυπόγραφη επιστολή από διαθέσιμες καθηγήτριες του 6ου ΕΠΑΛ Ιωαννίνων

​Στο πλευρό του Κατρούγκαλου τάσσονται σχολικοί φύλακες αλλά και τέσσερις εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από τα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το tempo24, όταν ο πρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Φυλάκων Αχαΐας, Ηλίας Τσούνας, ζήτησε από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο να συνεχιστεί η συνεργασία τους και να τους εκπροσωπήσει στο δικαστήριο σχετικά με το θέμα της επαναπρόσληψής τους, εκείνςο απάντησε: «Δεν έχω πλέον το δικαίωμα να σας εκπροσωπώ. Δεν μπορώ να σας αναλάβω, λόγω της ιδιότητάς μου ως Ευρωβουλευτής».

Συγκεκριμένα ο κ. Τσούνας ανέφερε ότι ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ο νομικός τους εκπρόσωπος την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους. Στις 4 Δεκεμβρίου του 2013, οι σχολικοί φύλακες κέρδισαν τα ασφαλιτικά μέτρα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος τους, ο νυν υπουργός. Τον Νοέμβριο του 2014 είχε οριστεί το πρώτο τακτικό δικαστήριο για την επαναπρόσληψη των απολυμένων σχολικών φυλάκων.

«Τον πήραμε τηλέφωνο για να προγραμματίσουμε τις κινήσεις μας. Όμως μας είπε ότι δεν μπορεί να μας αναλάβει πλέον καθώς εξελέγη Ευρωβουλευτής τον Σεπτέμβριο του 2014 και ο νόμος δεν του το επέτρεπε».

Παράλληλα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσούνας είπε: «Δεν μας ζήτησε καμία προμήθεια και η αμοιβή ήταν η κανο��ική αμοιβή του δικηγόρου. Δεν είχε τεθεί κανένα θέμα προμήθειας 12%».

«Όταν έγινε υπουργός και ζητήσαμε να τον δούμε μας είπε ότι δεν μπορώ να σας δω ξεχωριστά γιατί σας έχω αναλάβει στο παρελθόν και δεν θα ήταν σωστό πολιτικά», πρόσθεσε ο κ. Τσούνας, αποκαλύπτοντας νέες πτυχές στην υπόθεση που έχει ταράξει την πολιτική σκηνή σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος του υπουργού.

Την ίδια ώρα, τέσσερις εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από τα Ιωάννινα, αποστέλλουν ενυπόγραφα επιστολή στην οποία διευκρινίζουν πως ουδέποτε υπέγραψαν με τη δικηγορική εταιρεία του Γιώργου Κατρούγκαλου άλλο συμφωνητικό παρά μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκπροσώπησής τους στην αίτηση ακύρωσης.

Επίσης, τονίζ��ται ότι ο κ. Κατρούγκαλος ήταν «συνεπής στα λόγια του από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή. Μέχρι που ανέβαλε το θεσμικό ρόλο οπότε και δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία μαζί του».
Παρατίθεται η επιστολή όπως την παρουσιάζει το epirusgate:

«Είμαστε εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και όταν συνέβη το γεγονός της διαθεσιμότητας έπρεπε να βρούμε δικηγόρο προκειμένου να προσφύγουμε σε αίτηση ακύρωσης της πράξης της διαθεσιμότητας.
Μέσα σε αυτή την αναζήτηση βρήκαμε και τη δικηγορική εταιρεία του κ. Κατρούγκαλου.

Θα ήθελα να αναφέρω ότι ήταν από τα λίγα δικηγορικά γραφεία που μας ζήτησε για τα δικαστικά έξοδα και μόνο 250 ευρώ, ενώ άλλα γραφεία μας ζητούσαν γύρω στα 1500 ευρώ και κάποια μέχρι και 3000-4000 ευρώ. Η συνεργασία και η ηθική υποστήριξη του ίδιου όσο και του επιτελείου του είναι κάτι που δεν περιγράφεται.

Συνεπής στα λόγια του από την πρώτη έως και την τελευταία στιγμή. Μέχρι που ανέβαλε το θεσμικό ρόλο οπότε και δεν υπήρξε εκ νέου επικοινωνία μαζί του.

Στο ενδιάμεσο στάδιο όταν τέθηκε το θέμα των... ασφαλιστικών μέτρων δεν μας ενίσχυσε καθόλου. Μας έλεγε ότι είμαστε απολυμένοι και ότι δεν πρέπει να πετάμε τα χρήματά μας γιατί τα έχουν περισσότερη ανάγκη οι οικογένειές μας, ενώ άλλα δικηγορικά γραφεία ζητούσαν 1500 ευρώ για ατομικά ασφαλιστικά.

Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι ουδέποτε τέθηκε κάποια συζήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα για όλα αυτά που κατηγορείται τις τελευταίες ώρες. Και ουδέποτε υπογράψαμε κάποιο άλλο συμφωνητικό παρά μόνο το ιδιωτικό συμφωνητικό της εκπροσώπησής μας στην αίτηση ακύρωσης.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι η συναναστροφή με τον καθηγητή κ. Κατρούγκαλο ήταν πρώτιστα ανθρώπινη και δευτερεύοντος επαγγελματική.

Ήταν μάθημα ζωής.
Οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί Ιωαννίνων
Β. Κακαϊδή
Σ. Τσαγκογιάννη
Γ. Τσορώνη
Β. Τσούρη»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top