Συγκεντρώσεις σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά κόντρα στις διακρίσεις

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού σήμερα

Συγκεντρώσεις σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά κόντρα στις διακρίσεις

Με δύο αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, αλλά και παρόμοιες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά, στέλνεται σήμερα το μήνυμα κόντρα στις διακρίσεις, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού!

Στην Αθήνα, το πρώτο ραντεβού είναι στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και το δεύτερο στις 14:00 στην Ομόνοια. Στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν μεταναστευτικές κοινότητες, αντιρατσιστικές οργανώσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην Ομόνοια η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), ομοσπονδίες και σωματεία εργαζομένων.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Πάτρα στις 11:00 στην πλατεία Γεωργίου και στα Χανιά στις 13:00 στην πλατεία Αγοράς.

Αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις θα γίνουν σήμερα όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζει πως «ως Έλληνες, με βάση τη διαχρονική πολιτισμική και δημοκρατική μας παράδοση, έχουμε ποικιλοτρόπως αποδείξει ότι τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού μας είναι απεχθή και αυτονοήτως καταδικαστέα» και επισημαίνει ότι η Ελλάδα καλείται να τηρήσει απαρεγκλίτως και να ενισχύσει αυτό το μήνυμα, δίνοντας μάλιστα, όπως αναφέρει, το παράδειγμα διεθνώς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top