ΠΟΕΔΗΝ: συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα νοσοκομεία!

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 23 Απριλίου οι γιατροί του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας

​Η υποχρηματοδότηση και η έλλειψη προσωπικού ταλανίζουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία!

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Νοσοκομείων μειώνονται φέτος περαιτέρω κατά 300 εκατομμύρια ευρώ, με τη συνολική μείωση τα τέσσερα τελευταία χρόνια να υπερβαίνει το 60%, και ανακοινώνει ότι προγραμματίζει δράσεις για τη διασφάλιση και ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, με πανελλαδική σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων σωματείων την Πέμπτη 2 Απριλίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στο υπουργείο Υγείας.

«Οι Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας αποδεκατίστηκαν από προσωπικό, το οποίο βρίσκεται κάτω των ορίων ασφαλείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι συνολικά 25.000 οργανικές θέσεις είναι κενές, καθώς αποχώρησαν προς συνταξιοδότηση 15.000, και ζητά την άμεση προκήρυξη 4.000 μονίμων θέσεων προσωπικού και επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης στο ΑΣΕΠ.

Στο μεταξύ, σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από τη Δευτέρα 23 Απριλίου οι γιατροί του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, δηλώνοντας «εξοργισμένοι τόσο από την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών, όσο και από την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται για το θέμα αυτό τόσο από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και από την σημερινή».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top