Ξεκίνησε η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου- Ζευγάρι Γερμανών «εξόφλησε» στο Ναύπλιο!

Ξεκίνησε η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου- Ζευγάρι Γερμανών «εξόφλησε» στο Ναύπλιο!

​Ακούγεται απίστευτο, αλλά συνέβη! Ένα ζευγάρι Γερμανών πήγε στο Ναύπλιο και κατέθεσε το ποσό των 875€, γιατί μετά από υπολογισμούς προέκυψε ότι αυτό το ποσό τους αναλογεί ως χρέος τους στη χώρα μας από το κατοχικό δάνειο!

Ο Ludwig Zacaro και η Nina Lahge επισκέφθηκαν την χώρα μας και μετά από συνεννόηση κατέθεσαν το χρηματικό αυτό ποσό στην Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου. Πώς το υπολόγισαν; Διαίρεσαν τα 70 δις που ζητά η χώρα μας με τα 80 εκατ. πληθυσμού της Γερμανίας.

«Σε αυτήν την όμορφη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι και επιθυμούμε κάτι να ανταποδώσουμε. Όχι σαν ελεημοσύνη, αλλά σαν κάτι που σας ανήκει. Ντρεπόμαστε για την υπεροψία, την οποία η χώρα μας και πολλοί συμπολίτες μας, δείχνουν απέναντι στην Ελλάδα. Αυτοί υποστηρίζουν: “Οι Έλληνες οφείλουν επιτέλους να πληρώσουν τα χρέη τους”».

Παράλληλα, οι ίδιοι εξήγησαν ότι ο ελληνικός πληθυσμός δεν είναι υπεύθυνος για τα κρατικά χρέη που έγιναν παλιότερα. Λόγω των τωρινών αναμενόμενων βελτιώσεων θα έπρεπε η Ελλάδα να μην μπλοκαριστεί, αλλά να υποστηριχθεί.

Το ζευγάρι επεσήμανε: «Αντιθέτως η Γερμανία είναι που οφείλει στη χώρα σας. Καταβολή χρημάτων επανόρθωσης από την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου, όπως εξ αυτώ�� είναι ο αναγκαστικός δανεισμός του 1942, υπολογιζόμενος σε 11δις ευρώ, ο οποίος ανέρχεται σήμερα με τους τόκους στα 70 δις ευρώ. Εάν εμείς 80 εκ. Γερμανοί θα έπρεπε να πληρώσουμε τα χρέη της χώρας μας στην Ελλάδα θα πλήρωνε ο καθένας 875 ευρώ. Μέχρι τώρα έχει πιεστεί η χώρα μας» και πρόσθεσε:

«Εμείς θέλουμε σε ένδειξη της αλληλεγγύης και σαν συμβολική κίνηση ένα μέρος από αυτά, τα 875 ευρώ, να τα επιστρέψουμε στον ελληνικό πληθυσμό. Το κάνουμε αυτό γνωστό, ώστε να δώσουμε το ερέθισμα και σε άλλους να διευρύνουν το πνεύμα τους και να οδηγήσουν το κράτος μας να αναγνωρίσει το χρέος του απέναντι στην Ελλάδα»

Στο αίτημά τους για καταβολή του ποσού που τους αναλογεί από το κατοχικό δάνειο, ο δήμος τους εξήγησε ότι δεν μπορεί να εισπράξει χρήματα γι' αυτό τον σκοπό και τους παρότρυνε, εφόσον επιθυμούν, να δώσουν χρήματα στον κοινωφελή φορέα «Πύλη Πολιτισμού» που δραστηριοποιείται, μεταξύ άλλων, στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου το οποίο προσφέρει δωρεάν τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους πολίτες του Ναυπλίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top