Θείος Βαγγέλη: «Ακόμα και αν είναι αυτοκτονία δεν θα γλιτώσουν οι ηθικοί αυτουργοί»

Επικαλείται τον Ποινικό Κώδικα

Θείος Βαγγέλη: «Ακόμα και αν είναι αυτοκτονία δεν θα γλιτώσουν οι ηθικοί αυτουργοί»

​Ότι δεν θα γλιτώσουν οι ηθικοί αυτουργοί ακόμα και αν πρόκειται για αυτοκτονία, τόνισε ο θείος του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη. Συγκεκριμένα είπε πως η αυτοχειρία δεν καθιστά ανύπαρκτες ούτε αποδυναμώνει τις ούτως ή άλλως βαρύτατες ποινικές ευθύνες που έχουν οι ηθικοί αυτουργοί.

«Ο νόμος προβλέπει και τιμωρεί καλώς και δικαίως τον ηθικό αυτουργό ισάξια πολλές φορές και βαρύτερα από τον φυσικό αυτουργό, όταν αυτός εμπίπτει απόλυτα τόσο στην αντικειμενική όσο και στην υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος.

Ο ποινικός νομοθέτης προβλέπει στο κεφάλαιο περί Εγκλημάτων Κατά της Ζωής, ευθύνες ακόμα και με την καθιενδήποτε τρόπο συμμετοχή σε αυτοχειρία, σύμφωνα με το 301 του Ποινικού Κώδικα» σημείωσε χαρακτηριστικά προσθέτοντας «Στη συγκεκριμένη περίπτωση η δικαιοσύνη καλείται να πράξει το καθήκον της και να σταθμίσει τις περιστάσεις και είναι βέβαιο ότι θα το πράξει στην όποια συμμετοχή έστω ως ηθική αυτουργία οποιουδήποτε εμπλεκομένου στην τραγική κατάληξη.» σημείωσε.

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει η περίπτωση να υπάρξει βεντέτα. «Δεν θέλω. Το καταδικάζω και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε είτε αυτοδικία – εννοώ από την οικογένεια – ή κάποιου είδους βεντέτα γιατί αυτά πρέπει να σταματήσουν. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι τελευταίες βασανιστικές ώρες του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Έρευνες για το θάνατο του Βαγγέλη: Θέλουν να ανακαλύψουν τι έγινε και οδηγήθηκε στην αυτοκτονία

Αντίο Βαγγέλη... Στην Κρήτη η σορός του, το μεσημέρι η κηδεία!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top