Ο έρωτας της Αγγελικής για τον Χρ. Τσάκαλο και το «μωρό» του Χριστόδουλου Ξηρού

Τα γράμματα αποκαλύπτουν την αγάπη της για το έγκλειστο μέλος των «Πυρήνων»

​Τρελά ερωτευμένη με το Χρήστο Τσάκαλο φαίνεται πως ήταν η Αγγελική Σπυροπούλου

Η αγάπη της 22χρονης για το ηγετικό έγκλειστο μέλος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς και η αγωνία της για την επιτυχία ή μη του σχεδίου για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού ξεδιπλώνονται μέσα από επιστολές που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

«Έχεις ένα μαγικό τρόπο να κάνεις τα πάντα να πηγαίνουν καλά στο τέλος ενώ την ίδια στιγμή μεταφέρεις δύναμη και σε εμένα και πραγματικά τη χρειάζομαι τώρα. (…) Επίσης γράφεις ότι βαρέθηκες τα χάρτινα λόγια… Εγώ να δεις! Άντε λοιπόν πέρνα τον τοίχο, σ’ το χω ξαναπεί! Φυσικά θα προτιμούσα χίλιες φορές αντί να σου τα γράφω όλα αυτά να σου τα λέω κοιτάζοντας τα μάτια σου (…)», γράφει εκείνη σε μια από τις επιστολές της.

«Φοβάμαι πολύ το ενδεχόμενο να μην έχω την ευκαιρία να σου τα πω όλα αυτά μετά. Θέλω να ξέρεις πως εξαιτίας σου ένιωσα μ��ρικά από τα πιο όμορφα και δυνατά συναισθήματα που μπορεί να νιώσει κανείς», σημειώνει σε άλλο γράμμα της.

Την ίδια στιγμή, ερωτευμένος ήταν και ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος με μια επιστολή του ζητάει από αρχηγικό έγκλειστο μέλος των «Πυρήνων» να μεσολαβήσει προκειμένου να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την αγαπημένη του.

Όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής, πρόκειται για το διάστημα μέσα στο 2014 κατά το οποίο ο «Μανώλης» της 17Ν καταζητούνταν από την ΕΛ.ΑΣ. και δεν είχε τη δυνατότητα μόνος του να έρθει σε επαφή με τη συγκεκριμένη γυναίκα υπό το φόβο σύλληψής του.

Στις επικοινωνίες των «Πυρήνων» με τον Χριστόδουλο οι αναφορές του τελευταίου στην αγαπημένη του είναι τόσες πολλές που ηγετι��ό μέλος της «Συνωμοσίας» αναφέρει σε ένα γράμμα ότι «μας έπρηξε με το μωρό του».

Επιπλέον, ο Χριστόδουλος φέρεται να είχε στείλει ήδη ένα δώρο στην αγαπημένη του και ήθελε μέσω του συνεργάτη του στις φυλακές να βρει ένα άτομο- «ταχυδρόμο» για να μπορεί να επικοινωνεί μαζί της σε μόνιμη βάση:

«Για το γράμμα που λες με χαροποιεί η πρότασή σου –αν φυσικά προλαβαίνεις- αν και δεν κατάλαβα τις σκέφτεσαι, να στείλω εγώ ή να ζητήσω να μου στείλει το μωρό μου… Η δική μου σκέψη είναι ότι αφού εγώ έχω στείλει ήδη γράμμα –με το πακέτο- να ζητήσω, αν θέλει να μου στείλει αυτή κάτι, και επιπλέον αν μπορεί να μου στείλει όνομα και διεύθυνση από κάποιον φίλο-φίλη της έμπιστη και άσχετη μήπως της στέλνω κανένα σημείωμα – με άλλο όνομα φυσικά αυτό το ξέρει. Εδώ θέλω και τη δική σου γνώμη αν το θεωρείς επικίνδυνο, άκυρο, αν όχι γράψε στη συγγενή μου αναλυτικά τι να κάνει και πως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top