Με μάνικες και… ψεκαστικά ξεκίνησε η επιχείρηση καθαρισμού του Πολυτεχνείου

Σβήνουν το μαύρο γκράφιτι από τους τοίχους του ιδρύματος

​Νωρίς το πρωί της Δευτέρας, συνεργεία του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν την επιχείρηση… καθαρισμού του Πολυτεχνείου από το τεράστιο μαύρο γκράφιτι με το οποίο άγνωστοι κάλυψαν τους τοίχους του ιδρύματος.

2260074.jpg
Τα μέλη του συνεργείου πήραν μάνικες και ψεκαστικά και άρχισαν το καθάρισμα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα διαρκέσει περίπου δέκα μέρες και θα γίνει σταδιακά.

2260077.jpg

Έτσι αρχικά τα συνεργεία αφαίρεσαν τις αφίσες που είχαν κολληθεί στους τοίχους του Πολυτεχνείου και στη συνέχεια για την αφαίρεση του γκράφιτι θα χρησιμοποιηθεί μόνο ζεστό νερό σε θερμοκρασία 50 βαθμών, χωρίς τη χρήση χημικού υγρού.

2260078.jpg

Επίσης μαζί με το γκράφιτι θα αφαιρεθούν και τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στους τοίχους εδώ και χρόνια και κανείς δεν είχε δώσει εντολή να καθαριστούν, ενώ μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού θα περαστεί στους τοίχους ένα υλικό αντι – γκράφιτι, ώστε αν ξαναγίνει κάτι ανάλογο να μπορεί να καθαριστεί ο τοίχος μόνο με νερό και σφουγγάρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top