Επιθεωρητής υπ. Ανάπτυξης: "Συνδικαλιστές της Αθήνας με απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα"

"Καθηγητές γνώριζαν από πέρυσι πολλά από τα βασανιστήρια του Βαγγέλη"

​«Πράγματι στις 12 Μαρτίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου εμφανίστηκαν κάποιοι συνδικαλιστές από την Αθήνα οι οποίοι έλεγαν ότι το πόρισμα μας, εμείς, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος, θέλαμε να ρίξουμε το διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής στη φωτιά και μας είπαν ότι “αν θέλετε να χυθεί αίμα, θα χυθεί το δικό σας αίμα και όχι του διευθυντή μας”» κατήγγειλε στην εκπομπή Πρωινό Αnt1 ο Ανδρέας Αθανασόπουλος, επικεφαλής του κλιμακίου που έκανε τη Διοικητική Εξέταση στην Γαλακτοκομική Σχολή εκ μέρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα όπως διευκρίνισε οι απειλές αυτές έγιναν αφού κατατέθηκε το πόρισμα, ενώ τόνισε πως θα καταγγείλει τους συνδικαλιστές αυτούς στην αστυνομία.

«Έχουν περιγραφεί περιστατικά από τις καταθέσεις στο πόρισμα, που αναφέρουν διάφορα γεγονότα. Τα περιστατικά αυτά αναφέρονται από καθηγητές, από μαθητές της σχολής. Για αυτό που έχει ακουστεί ότι του πέρασαν οι Κρητι��οί ιμάντα από το λαιμό, δεν υπάρχουν στοιχεία. Του έκαναν κι άλλα, ενώ για το ότι τον έκλειναν στην ντουλάπα, υπάρχουν καταθέσεις.

Ορισμένα από τα βασανιστήρια στα οποία υπόκειντο ο Βαγγέλης, ήταν εν γνώσει των καθηγητών από πέρυσι.

Διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ενδοσχολική βία μέχρι την ημερομηνία της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στις 6 Φεβρουαρίου, μέχρι και τις τελευταίες ώρες πριν φύγει.» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν είχε προηγηθεί της εξαφάνισης του 20χρονου, επεισόδιο έντονης λογομαχίας στις τουαλέτες, ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε πως «Μερικές φορές, ορισμένα πράγματα υπερτονίζονται. Την ώρα εκείνη στη σχολή γινόταν όντως χαλασμός, γιατί είχαν τελειώσει το φαγητό, άλλοι ετοιμάζονταν να φύγουν, ά��λοι ντύνονταν για να πάνε σε καφετέρια, άλλοι πήγαιναν στα μπάνια… Είχε έντονη οχλαγωγία.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιθεωρητής υπ. Ανάπτυξης: Με απείλησαν από τη Σχολή ότι θα χυθεί αίμα αν συνεχίσω την έρευνα

Σήμερα θα «μιλήσει» το άψυχο κορμί του 20χρονου Βαγγέλη

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top