Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες το Σάββατο-Που θα χιονίσει (Αναλυτική πρόγνωση)

Από αύριο φτιάχνει ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ

Νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες το Σάββατο-Που θα χιονίσει (Αναλυτική πρόγνωση)

​Βελτιώνεται ο καιρός από αύριο το μεσημέρι. Ωστόσο, σήμερα, Σάββατο στην ανατολική χώρα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παράλληλα, καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, οπού θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

-Στην Αττική θα υπάρξουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

-Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Λίγα χιονιά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

-Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

-Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

-Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα αν��τολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

-Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία, όμως, τα φαινόμενα θα ασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top