Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με την κα Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο Βατικανό

Την συνεχάρη για το πολύχρονο έργο της με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

Ιδιαίτερη συνάντηση στο Βατικανό είχε την Τετάρτη, ο Πάπας Φραγκίσκος με την Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η συνάντηση έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, στο πλαίσιο της γενικής ακρόασης που πραγματοποιήθηκε μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, ευλόγησε πιστούς που κατέφτασαν από όλο τον κόσμο.

Πριν από την προκαθορισμένη τους συνάντηση, η κυρία Βαρδινογιάννη παρακολούθησε την τελετή από τα καθίσματα των επισήμων στα δεξιά του Πάπα. Παρόντες στην τελετή ήταν καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο, ενώ το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες.

Η 11η Μαρτίου ήταν ημέρα αφιερωμένη στην οικογένεια, τον ρόλο των μεγαλυτέρων στην ζωή των παιδιών και την προσπάθεια της Εκκλησίας να ενθαρρύνει το δημιουργικό διάλογο μεταξύ των γενεών.
«Θα ήθελα μια Εκκλησία που αψηφά τον πολιτισμό του χάσματος με τη χαρά που ξεχειλίζει από μια καινούρια αγκαλιά ανάμεσα στους νέους και τους μεγαλύτερους! Και αυτό είναι που ζητάω σήμερα από τον Κύριο. Αυτή την αγκαλιά» είπε χαρακτηριστικά ο Πάπας Φρακίσκ��ς.
Ο ίδιος συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη, για το πολύχρονο έργο της με τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και τη δράση της στην UNESCO, λέγοντάς της ότι εκτιμά το έργο της στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο για την πρόοδο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» του Συλλόγου “ΕΛΠΙΔΑ” με μεγάλα νοσοκομεία του εξωτερικού που έχει ως στόχο το να μην χρειάζεται να φύγει κανένα άρρωστο παιδί για το εξωτερικό, προκειμένου να θεραπευτεί, αλλά να γίνεται καλά κοντά στο σπίτι και την οικογένειά του.
Του ζήτησε μάλιστα, τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας μέσα από την επαφή με Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, που μπορούν να έχουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ο Πάπας τη διαβεβαίωσε για τη στήριξή του, την ενθάρρυνε και της έδωσε την ευλογία του.
H κυρία Βαρδινογιάννη ξεναγήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου από τον καρδινάλιο Μον Σινιόρ λα Τέριζα και την καθηγήτρια του εκκλησιαστικού δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Φεράρα, κα Ενρίκα Μαρτινέλι.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top