Νέες αποκαλύψεις για το σχέδιο Γοργοπόταμος: Θα τίναζαν στον αέρα τον Κορυδαλλό

Θα άναβαν ακόμη και καπνογόνα που χρησιμοποιούν στο στρατό για κάλυψη

Νέες αποκαλύψεις για το σχέδιο Γοργοπόταμος: Θα τίναζαν στον αέρα τον Κορυδαλλό

​Απίστευτες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για το ομαδικό σχέδιο απόδρασης των Πυρήνων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε συνεργασία με το Χριστόδουλο Ξηρό.

Κατά τη διάρκεια της σχεδιαζόμενης επιχείρησης, οι δράστες θα έβαζαν πάμπολλες βόμβες μέσα και έξω από τις φυλακές με στόχο αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους, θα πυροβολούσαν τις σκοπιές ενώ οι κρατούμενοι θα χρησιμοποιούσαν το χώρο του επισκεπτηρίου για να βγουν στο δρόμο, προς την ελευθερία.

Εκεί όπου σύμφωνα με το σχέδιο «Γοργοπόταμος» θα τους περίμενε το λευκό ΒΑΝΑΚΙ που ο Ξηρός σκόπευε να γράψει στα πλαϊνά του την επωνυμία «ΜΙΝΑ Κατεδαφίσεις Κτιρίων», για να ξεχωρίζει!

Ξηρός προς Πυρήνες:

«…Το πιο αδύνατο σημείο του χώρου είναι το χώρισμα από λαμαρίνα. Εκεί πρέπει να βάλουμε ένα απλό πακέτο 4-5 κιλά και να το ξεκ...με. Αμέσως περνάτε προς την έξοδο επισκεπτών όπου θα φροντίσουμε να γίνει σε ώρα που είναι ακόμα ανοιχτή, όταν βγαίνουν οι τελευταίοι (επισκέπτες). Αν η έξοδος είναι κλειστή, θα έχουμε δεύτερο πακέτο (βόμβα), σαν το προηγούμενο και θα την ανοίξουμε!»

Σύμφωνα με την ίδια επιστολή του Ξηρού προς του Πυρήνες που έφερε στο φως το ΒΗΜΑ, το σχέδιο προέβλεπε για αντιπερισπασμό, να σκάσει πρώτα μια βόμβα δίπλα στο νοσοκομείο των φυλακών που θα ενεργοποιούσαν με κινητό τηλέφωνο.

Ξηρός προς Πυρήνες:

«Ένα λεπτό πριν μπουμπουνίσετε το πακέτο σας (βόμβα), θα μπουμπουνίσουμε με κλήση κινητού ένα δικό μας πακέτο (βόμβα) που θα έχουν βάλει οι φίλοι σας κοντά σε σκοπιά του εξωτερικού τοίχου αλλά στην πλευρά του νοσοκομείου ή του ψυχιατρείου ακόμη καλύτερα. Έτσι θα δημιουργήσουμε σύγχυση και αντιπερισπασμό αφού θα νομίσουν ότι εκεί γίνεται επίθεση και θα τρέχουν όλοι προς τα εκεί.»

Η τελική επίθεση, σύμφωνα πάντα με το ευφάνταστο σενάριο, θα είχε πάμπολλες βόμβες να σκάνε παντού αλλά και ριπές στο ψαχν�� από πολεμικά όπλα καλάσνικοφ.

Ξηρός προς Πυρήνες:

«Με το που θα βάλετε μπρος το δικό σας πακέτο (βόμβα), σχεδόν ταυτόχρονα αφού θα μιλάμε σε ανοιχτή γραμμή, στέλνουμε κλήση και στο δεύτερο πακέτο (βόμβα) που θα είναι στα ΜΑΤ. Ταυτόχρονα τα οχήματα έρχονται μπροστά στην έξοδο, κατεβαίνουν δύο δικοί μας, ο ένας τραβάει ένα καλό γαζί (ριπή Καλάσνικοφ) στη σκοπιά που είναι από πάνω και στη συνέχεια ελέγχει τον δρόμο πάνω-κάτω μέχρι το τέλος της επιχείρησης.»

Σύμφωνα μάλιστα με το σχέδιο θα άναβαν ακόμη και καπνογόνα που χρησιμοποιούν στο στρατό για …κάλυψη και απόκρυψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top