Η προσφορά αστυνομικού να βοηθήσει την Αγγελική και ο «τσιφούτης» Μαζιώτης

Οι αποκαλυπτικές επιστολές των φερόμενων ως τρομοκρατών με τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Η προσφορά αστυνομικού να βοηθήσει την Αγγελική και ο «τσιφούτης» Μαζιώτης
Την απροσδόκητη συνάντησή της με αστυνομικούς μόλις είχε παραλάβει ένα καλάσνικοφ που είχε κρύψει μέσα σε σακί, περιγράφει η 22χρονη Αγγελική προς τους φυλακισμένους πυρήνες σε μια από τις επιστολές της, σύμφωνα με το «Βήμα».
«Έρχεται ωραιότατα το ταξί και με πηγαίνει στο τρένο. Διπλοπαρκάρει δίπλα σε ένα αγροτικό για να κατέβω και με το που ανοίγω την πόρτα μάς κυκλώνουν τρεις μηχανές ΔΙΑΣ δικάβαλες και ένα καρούμπαλο, αμέσως! Εντάξει, περιττό να σας πω ότι λέω τώρα τη γ@μήσ@με, για μένα είναι σίγουρα και η καρδιά μου χτυπούσε σαν τρελή.
Αναφέρεται ακόμη στην προσφορά ενός από τους ανυποψίαστους αστυνομικούς να τη βοηθήσει να μεταφέρει το σακί με το καλάσνικοφ.
«Εκεί λοιπόν που αρχίζω πάλι να αναπνέω, γυρίζει ένα βλήμα από τους ΔΙΑΣ και μου λέει: «Όμορφη, να σε βοηθήσω με αυτό;» και κατευθείαν εγώ τα παίζω πάλι. Γυρίζω χαμογελαστή και φαινομενικά ήρεμη και του λέω: «Όχι, καλέ μο��, σε ευχαριστώ, τα καταφέρνω», μου χαμογελάει κι εκείνος και φεύγω. Συνέχισα κανονικά τη διαδρομή μου μέχρι το σπίτι ενώ ήμουν (και είμαι ακόμα) σε τρομερή υπερένταση! Αυτά ούτε στις ταινίες δεν γίνονται!»
Υπάρχει όμως και κείμενο όχι ιδιαίτερα κολακευτικό του Χριστόδουλου Ξηρού που αναφέρεται στο Νίκο Μαζιώτη.
«Για Μιχαλάκη, που με ρωτήσατε κάποια σκέψη, ότι τον πιάσανε επειδή έγινε ανασύσταση του Επαναστατικού Αγώνα. Πρώτον: πολύ κακή εξέλιξη φυσικά παρά το «τουπέ» που κράταγε πριν και για μένα προσωπικά και για σας. Εννοείται τον στηρίζουμε (πιστεύω μετά το Γοργοπόταμο θα του περάσει και η ξινίλα -και σε κάποιους άλλους- ενώ σε άλλους θα μετατραπεί σε οργή - κακία (στα @ρχίδι@ μας). Είχε άθλια περούκα -γριουλί- (ο τσιφούτης) και τσαντάκι που φώναζε από μακριά "ύποπτος" (και φυσικά από γκαντεμιά έπεσε σε επιχείρηση των μπάτσων για το παραεμπόριο που όμως ελέγχανε τους πάντες)».
Σε μια από τις επιστολές των κρατουμένων προς τον Χριστόδουλο Ξηρό αναφέρουν ότι για την υλοποίηση του σχεδίου για την απόδρασης από τις φυλακές κατάφεραν να βρουν 60.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή, μετά την απολογία του στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αδελφός κρατούμενου για τη Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top